D. Coarnă: Șansele de a intra la guvernare sunt extrem de mari. De 100% pot spune

D. Coarnă: Șansele de a intra la guvernare sunt extrem de mari. De 100% pot spune

Astăzi, în jurul prânzului, cu câteva ore înainte de prima rundă de negocieri dintre liderii PSD și PNL, deputatul Dumitru Coarnă era optimist, declarând, la Călărași, că partidul pe care-l reprezintă va intra la guvernare deținând chiar poziția de premier, în persoana președintelui partidului, Marcel Ciolacu. Parlamentarul călărășean a explicat și motivele care stau la baza unui astfel de “scenariu”.

“Șansele de a intra la guvernare sunt extrem de mari. De 100% pot spune pentru că până la urmă alegerile din 2020 au îndreptățit PSD să preia guvernarea din poziția de premier iar în jurul PSD și a premierul propus cu care o să mergem la Cotroceni o să formeze o majoritate.

Astăzi vor fi negocieri, vor fi discuții cu cei de la PNL și știu că PSD, pe bună dreptate, în urma alegerilor din decembrie 2020, o să solicite funcțiile de premier și de președinte al Camerei Deputaților pentru că până la urmă avem 157 de parlamentari, suntem cel mai mare grup parlamentar, suntem partidul care a câștigat alegerile, avem 36% prin redistribuire.

Avem capacitatea să găsim o majoritate, avem capacitatea să negociem, să depășim bariere. Noii nu construim doar ziduri ci și punți în comunicare. România are nevoie de un guvern stabil, de un guvern care, practic, să aibă susținere parlamentară. Avem 3 crize profunde, sanitară, economică și politică, traversăm din ’89 încoace cea mai grea perioadă.

Știu că PSD are niște reguli și principii extrem de aplicate. Înainte de a propune funcții, noi propunem un program de guvernare. Avem și acele 100 de soluții pe care le implementăm în programul de guvernare pentru a depăși această perioadă de criză profundă din perspectivă economică și sanitară.

Sunt convins 99%, o să fie desemnat ca premier dl Marcel Ciolacu, președintele PSD. Așa mi se4 pare corect, președintele să preia această responsabilitate, această funcție pe care electoratul ne-a dat-o. E irațional să câștigi alegerile dar să guvernezi cu 5%.”, a declarat Coarnă care vede o majoritate confortabilă în Parlament formată de PSD, PNL, UDMR și minorități, subliniind că în momentul de față PNL e cu fața la perete fiind practic în imposibilitatea de a mai fi vioara întâi adică să propună premierul care să formeze majoritatea în jurul său. “Majoritatea parlamentară o vedem ca fiind PSD – PNL – UDMR plus minoritățile. E o majoritate confortabilă de peste 70%. Și atunci lucrurile vor fi așezate într-o logică.

PNL nu e, în opinia mea, în poziția de emite mari pretenții de a fi vioara întâi. (...). Ei au și o ruptură în interior. Câțiva deputați au ieșit din grupul parlamentar PNL.”, a conchis Coarnă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.