D. Coarnă: Probabil că vom acționa și acolo cu o plângere împotriva celor care se fac vinovați

D. Coarnă: Probabil că vom acționa și acolo cu o plângere împotriva celor care se fac vinovați

Chiar în urmă cu un an, deputatul PSD, Dumitru Coarnă semnala faptul că la Căscioarele, fostul primar liberal, Nicolae Strașeschi, s-ar face responsabil de derularea, în timpul mandatului său, a unor fapte de natură penală. Concret, ar fi permis unei firme administrate de Cristian Iorga, consilier județean și totodată administratorul public al Municipiului Oltenița, să nu achite redevența rezultată din utilizarea a 65 de hectare luciu de apă, prejudiciul fiind estimat la circa 1,3 milioane lei, adică vreo 13 miliarde de lei vechi. Parlamentarul social-democrat susține că în urma discuțiilor purtate cu conducerea Primăriei, Consiliul Local ar fi reziliat în decembrie contractul de concesiune, concesionarul urmând să fie acționat în instanță pentru evacuare și desigur pentru recuperarea datoriilor.

“La Căscioarele, am identificat această problemă. E vorba de o concesiune, un bazin piscicol. S-a constatat că de prin 2014 și până azi, societatea care a concesionat nu și-a plătit redevența. Prejudiciul e undeva la 1,3 milioane lei cu penalități cu tot, adică vreo 13 miliarde de lei vechi.

Consiliul Local al comunei, în decembrie, a adoptat o hotărâre prin care anulează unilateral contractual de concesiune pentru că avea acest drept, fiind vorba de niște clause care au fost învălcate.

Din câte știueu, în momentul de față sunt notificați cei despre care vorbesc. E firma dlui Iorga care este consilier județean și administrator public al municipiului Oltenița. Urmează să fie acționați în instanță pentru evacuare. Sunt notificări prin executor judecătoresc pentru evacuare.”, a declarat deputatul Coarnă care a continuat “Oamenii nu vor să plătească ci să folosească totul, așa, gratuit, de parcă li s-ar cuveni. Acolo e un bun public care aparține acelei comunități, trebuia gestionat în consecință. E un contract între părți, cu clauze. Nu și-au respectat clauzele, contractual a fost denunțat unlateral pe bună dreptate de către Consiliul Local. Sper să se încheie cât mai repede și să se intre în legalitate pentru că acea comunitate merită să-și primească bănuții. Sigur că primarul liberal de dinainte, a îngăduit acest lucru. Practic, nu a făcut ce trebuia să facă. Nu a notificat, nu a solicitat punerea în aplicare a clauzelor contractuale. Și acolo e o discuție din perspectivă penală dar analizăm și această problemă și probabil că vom acționa și acolo cu o plângere împotriva celor care se fac vinovați.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.