D. Coarnă: Plafonarea prețurilor la energie și gaze este obligatorie, altfel intrăm în faliment!

D. Coarnă: Plafonarea prețurilor la energie și gaze este obligatorie, altfel intrăm în faliment!

Plafonarea prețurilor la energie și gaze este obligatorie, a subliniat vineri deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă adăugând că în caz contrar “închidem țara”. Am văzut zilele trecute facturi de 1000, 1200 de lei. Oameni în vârstă care primesc pensii de 800, 900 de lei au primit facturi cu 10%, 20%, 30% mai mari decât cuantumul pensiilor pe care le au în plată. E obligatorie plafonarea prețului la nivelul lunii ianuarie 2021 pentru că altfel închidem țara. Intrăm în faliment! Gândiți-vă că nu doar persoanele în vârstă, pensionarii sau angajații cu salariul minim brut au probleme ci întreaga economie. Această măsură e una de falimentare în tot a economiei pentru că agenții economici, indiferent dacă sunt publici sau privați vor trebui să închisă după ce le vor veni facturi triplate. Și atunci, sigur, că se intră în incapacitate de plată iar oamenii vor trebui să dispună măsuri în consecință. a spus Coarnă care a mai susținut că Partidul Social Democrat are pregătit un proiect de lege care vizează plafonarea prețurilor la energie. “Noi avem o inițiativă legislativă pe această zonă de plafonare. De aceea am declanșat și această procedură de strângere de semnături pe care vrem să le folosim în Parlamentul României în momentul în care această inițiativă legislativă va fi discutată în plen. Întrucât noi încă suntem în minoritate în Parlament deși avem cel mai mare grup parlamentar, atunci va trebui să venim cu acest argument suprem, acela ca 1 milion, 2, 3, 5 milioane de oameni au semnat această inițiativă, a conchis parlamentarul social-democrat.

 

PSD a demarat campania #JosFacturile! privind strângerea de semnături pentru plafonarea facturilor la energie și gaze

În toate organizațiile județene, membrii PSD le vor explica românilor avantajele acestui proiect care nu doar blochează pentru 6 luni orice scumpire a facturii la energie și gaze naturale, dar oferă consumatorilor și o compensație pentru majorările de preț operate deja de furnizori. Oricine poate semna și online pentru susținerea acestui proiect la următoarea adresă: https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/.

Toate semnăturile strânse vor fi depuse la Parlament, în timpul dezbaterilor asupra proiectului legii inițiate de PSD, pentru a-i convinge pe reprezentanții puterii să voteze pentru întrajutorarea a sute de mii de familii de români.

Proiectul PSD este singura soluție concretă care garantează – până la primăvară – menținerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil.

Mai mult, varianta PSD oferă românilor șansa de a reduce cu până la 43% prețurile la energie față de ofertele primite în ultimele săptămâni, prin introducerea prețului mediu al energiei în perioada martie-septembrie.

Sloganul acestei campanii, #JosFacturile a fost lansat de o româncă din Diaspora, Codruța Filip, membru PSD care a organizat un protest simbolic împotriva creșterii facturilor la energie în fața Parlamentului European din Strasbourg.

O contribuție importantă a venit și din partea europarlamentarilor social-democrați care au inițiat o rezoluție solicitând o dezbatere europeană în legătură cu scumpirea energiei. În urma acesteia, Comisia Europeană ar urma să vină cu soluții concrete în sprijinul consumatorilor, mai ales a celor din familiile cu venituri foarte mici.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.