D. Coarnă: Nu se poate să mergem la infinit așa

D. Coarnă: Nu se poate să mergem la infinit așa

Deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă s-a declarat nemulțumit de maniera de organizare a concursurilor de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, susținând că, potrivit informațiilor pe care le deține, sunt favorizați candidații din “zona PNL”.

“Primesc foarte multe mesaje, telefoane privind organizarea concursurilor pe repede – înainte. La IȘJ, aici am o informație care e de DNA. Adică omu’ merge la concurs care are două trepte: forma scrisă și respectiv forma interviu. Pentru interviu se stabilesc comisiile de așa natură încât să fie declarat câștigător acela care e din zona PNL. Sunt probe în sensul ăsta. Și dacă luăm statistica o să vedeți că așa este.” a declarat joi la Călărași deputatul Coarnă care a mai adăugat că “O să am în atenție acest aspect și acolo unde voi avea proba care-mi trebuie, o să formulez și pângeri penale. Nu se poate să mergem la infinit așa.”

În opinia sa, legea de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere în cadrul unităților de învățământ preuniversitar ar trebui modificată. “Să scoatem politizarea din școală”, consideră Coarnă.

 

Cine face parte din Comisia de evaluare a probei de interviu

Conform Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, Comisia de evaluare a probei de interviu, pentru fiecare unitate de învățământ, constituită prin decizie a inspectorului școlar general, are următoarea componență:

1) președinte - un inspector școlar;

2) membri:

a) doi reprezentanți ai unității de învățământ, dintre cadrele didactice titulare ale unității de învățământ, aleși prin vot secret de către consiliul profesoral. Consiliile profesorale din unitățile de învățământ vor desemna cei doi membri titulari în comisie și un membru supleant.

În cazul centrelor județene de excelență, inspectorul școlar general desemnează două cadre didactice titulare cu performanțe profesionale deosebite la concursuri și olimpiade școlare.

b) un reprezentant al consiliului local, desemnat prin hotărâre a consiliului local, respectiv un reprezentant al consiliului județean/ consiliului local al sectorului municipiului București, desemnat prin hotărâre a consiliului județean/local al sectorului, în cazul unităților de învățământ special, centrelor școlare pentru educație incluzivă și CJRAE/CMBRAE.

În cazul în care, în termen de 10 zile de la data solicitării, autoritățile locale nu-și desemnează reprezentantul, atunci membru de drept al comisiei de evaluare a interviului devine cadrul didactic desemnat ca membru supleant de către consiliul profesoral al unității de învățământ.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.