D. Coarnă: Facturile începând cu 1 noiembrie vor fi plafonate. Inițiativa a aparținut PSD

D. Coarnă: Facturile începând cu 1 noiembrie vor fi plafonate. Inițiativa a aparținut PSD

Deputatul PSD, Dumitru Coarnă a declarant că proiectul de lege privind plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale a fost adoptat și în Camera Deputaților urmând a fi promulgat de președintele Iohannis.

“Vorbeam săptămâna trecută de problema energetică și spuneam clar că noi ne opunem acestei majorări extrem de agresive care practic ar fi dus la falimentul general al societății românești.

Sigur că plafonarea am găsit-o ca pe o soluție pe o perioadă determinată de 5 luni, adică în intervalul noiembrie 2021 – martie 2022.

Ca repere, oamenii trebuie să înțeleagă că ne-am bătut foarte mult pentru acest lucru întrucât cei de la PNL veniseră cu niște amendamente mincinoase. Am reușit să plafonăm prețul la energie și la gaze la nivelul lui decembrie 2020. Cu extrem de mici diferențe. Prețul e plafonat în această lege la consumatorul casnic la nivel de luna decembrie 2020.

Urmează să fie promulgată de președinte. Facturile începând cu 1 noiembrie vor fi plafonate. Inițiativa a aparținut PSD. Am avut în plen responsabilitatea tuturor partidelor parlamentare care și-au asumat acest lucru, altfel ar fi condus la faliment dacă n-am fi votat acest proiect de lege.”, a declarat parlamentarul călărășean.

PSD a pledat insistent, din vară chiar, pentru această soluție, adoptată inclusiv în țări ale UE desi încă de la instalarea guvernului de dreapta, premierul Cîțu, ministrul Economiei (membru USR) și cel al Energiei (membru PNL) repetau cu obstinație că nu o să plafoneze prețurile. Dezastrul a început cu abrogarea Ordonanței 114/2018, adoptată de Guvernul PSD, prin care prețurile erau plafonate la un cost rezonabil pentru consumatorii casnici și pentru cei industriali.

PSD a strâns aproape 500.000 de semnături din întreaga țară (15 mii de semnături provin din județul nostru) în favoarea plafonării și le-a adus la dezbaterile din plen, reușind să impună ca plafonarea și compensarea să se aplice nu doar consumatorilor casnici, ci și instituțiilor publice, CET-urilor și IMM-urilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.