D. Coarnă: Ei au gestionat din perspectivă politică și au dus țara la 500 de morți pe zi. Sigur că ne vom opune!

D. Coarnă: Ei au gestionat din perspectivă politică și au dus țara la 500 de morți pe zi. Sigur că ne vom opune!

Miercuri, PSD s-a opus vaccinării forțate. Toți senatorii social-democrați au votat împotriva unei legi aberante, inițiate de PNL, USR și UDMR, care ar fi dat naștere unor grave discriminări între angajații din sectorul public și cei de la privat, dar și între diverse categorii socio-profesionale. Aceasta ar fi produs dezechilibre grave în sectoarele critice din prima linie în combaterea pandemiei.

Proiectului de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă va fi dezbătut și în Camera Deputaților care este for decizional. Deputatul Dumitru Coarnă a precizat că și aici PSD se va opune acestei inițiative legislative.

“Despre inițiativă legislativă privind acel vaccin obligatoriu, practic, erau niște intervenții indirecte și obligau angajații să se vaccineze. Sigur că ne-am opus și ne vom opune din mai multe elemente pe care o să vi le definesc acum. Elementul fundamental este încălcarea Constituției, art. 53 care spune că nu pot legifera în discriminare (...) Aici discriminăm vaccinat de nevaccinat.

Atâta timp cât specialiștii în domeniu au contradicții, atâta timp cât informațiile oficiale sunt extrem de clare, un vaccinat cu 2 sau 3 doze este purtător și poate transmite virusul și nu-l testezi, e clar că-l lași în libertate în sensul de a nu fi izolat. Până la urmă această situație sanitară cumplită pe care o traversăm aparține Guvernului PNL-UDMR-USR. Ei au gestionat din perspectivă politică și au dus țara la 500 de morți pe zi! Spuneam și data trecută, de la ciuma lui Caragea am trecut la ciuma lui Iohannis.”, a spus deputatul călărășean care a continuat “Sigur că în Camera Deputaților o să votăm împotriva aqcestei inițiative sau dacă vreți ca să votăm corect trebuie să implementăm în conformitate cu Constituția. Și atunci toată lumea să se testeze, chiar dacă ești vaccinat sau nu, atenție!, cu testare gratuită. Ne testăm o dată, de 2 ori pe săptămână, acolo unde am depistat o problemă, omul se izolează și atunci reducem presiunea de pe ATI și spitale.”

Înainte de votul din plenul Senatului, PSD a depus în Comisia de Sănătate un amendament conform căruia ”statul, respectiv angajatorul ar fi trebuit să suporte costurile testelor efectuate angajaților pe o perioadă de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii”. În mod inexplicabil, PNL, USR și UDMR au votat împotrivă, iar legea a ajuns în plen într-o formă cu grave consecințe în special pentru personalul aflat în prima linie de luptă cu pandemia.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.