D. Coarnă: Din păcate, la nivel de Minister de Interne, lucrurile se judecă doar într-o cheie politică

D. Coarnă: Din păcate, la nivel de Minister de Interne, lucrurile se judecă doar într-o cheie politică

Deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă a relatat joi în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul partidului un episod care-l vizează pe actualul șef al IPJ Călărași, comisarul șef de poliție, Ionuț Emil Nițu care în urmă cu un an și jumătate a avut o atitudine descalificantă față de o bătrână, bolnavă de Parkinson, după ce s-a rătăcit pe câmp și a solicitat sprijin la 112. În opinia sa, ar trebui să i se retragă “împuternicirea” lui Nițu, subliniind că în cazul acestuia au contat competențele politice și nu cele profesionale în numirea sa la cârma IPJ Călărași.

“Am mai transmis domnului ministru Bode un lucru extrem de delicat care vorbește despre județul Călărași.

25.08.2019, o bătrână din Cuza Vodă, bolnavă Parkinson, se rătăcește în câmp. Lipsă bani în cartelă, apelează 112 și începe procedura de căutare.

Actualul inspector șef, în momentul acela era șeful Poliției Judiciare, sună la Dispecerat și începe discuția, ceva de genul “Care-i treaba cu baba aia?”. Știți, de la nivelul funcției dumnealui...Sigur, dispecerul de bună credință îi explică clar cine, ce și cum s-a întâmplat, care sunt forțele care participă la căutarea femeii și în final, dl Nițu transmite o înjurătură primitivă, grotească șio numește “jegoasă” pe acea bătrână de la Cuza Vodă. Rețineți, 25.08.2019, la o lună de zile după speța din Caracl.

Problema mea că toată lumea știe. Știe DGIPI, știe ministrul Bode, știe secretarul general al ministerului, deci toți acești oameni știu de această poveste și nimeni nu dispune în consecință.

Nu este pe această funcție prin concurs ori examen. Este împuternicit, asta înseamnă că oricând i se poate retrage împuternicirea.

În opinia mea, se pare că aici nu vorbim de competență profesională ci de competențe politice. Ori nu putem să rămânem în această zonă a incompetenței profesionale prin competențe po9litice iar oamenii mor în case cum s-a întâmplat la Onești și cum probabil se va mai întâmpla dacă nu dispunem în această zonă. Să fim corecți cu noi, să fim transparenți, să numim în acele funcții oameni responsabili care să ne ofere siguranță și garanția faptului că în momentul în care ieșim pe stradă avem acea emoție și încredere că nu vom fi atacați, tâlhăriți, violați.

Din păcate, la nivel de Minister de Interne, lucrurile se judecă doar într-o cheie politică, lucru care face rău.”, a declarat Coarnă.

În vârstă de 39 de ani, comisarul șef de poliție Ionuț Emil Nițu se află la conducerea IPJ Călărași din mai 2020. În perioada martie – aprilie 2020, Nițu a fost împuternicit șef al Poliției Municipale Călărași.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.