D. Coarnă, despre suspendarea lui Iohannis: La acest moment nu se pune în discuție

D. Coarnă, despre suspendarea lui Iohannis: La acest moment nu se pune în discuție

Deputatul PSD, Dumitru Coarnă a subliniat joi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Călărași, că în acest moment nu se pune în discuție suspendarea președintelui, demers inițiat în urmă cu câteva zile de conducerea AUR. Coarnă a explicat și motivele pentru care demersal AUR e de fapt o “minciunică.”

“La acest moment nu se pune în discuție procedura de suspendare. Suntem în fața a 3 crize, o mai provocăm și pe a 4-a?”, a spus Coarnă care continuat “Ca să faci alegeri anticipate, nu poți să suspenzi președintele. E o chestiune de nuanță juridică. Un președinte suspendat nu poate dizolva Parlamentul, cum un Parlament dizolvat nu poate suspenda un președinte. Asta-i Constituția!

Eu înțeleg că în comunica publică cei de la AUR au folosit un pic de marketing politic. Procedura constituțională spune că o treime din parlamentari pot cere suspendarea președintelui iar ½ pe vot calificat îl poate suspenda. Nu contează semnăturile pentru că nu e ca la Primărie. Scuzați-mi expresia neacademică, e o fentă politică, adică e o minciunică. Sigur că prinde! Dar constituțional vorbind n-ai cum. Cu un președinte suspendat dacă vine doamna Dragu (n.r. președinta Senatului) nu poate dizolva Parlamentul, cum un Parlament dizolvat nu poate să suspende președintele. Și atunci intrăm într-un blocaj total.”

„În ce mă privește, convingerea mea politică e că Iohannis trebuie să plece. Dar asta nu înseamnă că nu am capacitatea să depășesc anumite bariere. Trecem printr-o criză profundă, un cumul al crizelor pe care trebuie să le depășim. Trebuie să intervenim în economie, social cu măsuri în beneficiul cetățenilor pe care să le implementăm cu prioritate”.

Dumitru Coarnă, deputat PSD Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.