D. Coarnă, despre excluderea lui Iacomi din PNL: E o mascaradă

D. Coarnă, despre excluderea lui Iacomi din PNL: E o mascaradă

Deputatul PSD, Dumitru Coarnă a declarat că excluderea din PNL Călăraşi a lui Iulian Iacomi, este o „mascaradă”, susţinând despre primarul oraşului Lehliu Gară că-şi doreşte să revină în PSD Călăraşi.

„Eu sunt extrem de sincer cu dvs. și știu că Iulian Iacomi își dorește să revină în PSD iar această excludere e doar o mascaradă pentru că dacă ar fi plecat el și ar fi venit spre PSD își pierdea mandatul de primar. Eu cred că ar trebui să fie exclus de la primărie și menținut la PNL.Era soluția optimă în opinia mea. Deci, în opinia mea, dl. Iulian Iacomi trebuie menținut la PNL și exclus de la primărie.”, a declarat pentru www.arenamedia.ro, deputatul Coarnă care a continuat susţinând că se va opune reînscrierii lui Iacomi în PSD. „Știu că tot încearcă să vină la PSD, știu discuțiile astea din zone extrem de apropiate și tocmai de aceea a făcut acest circuleț, acest bâlci, această mascaradă, spunând că fost exclus. Era singura soluție pe care o avea la îndemână ca să rămână primar independent din perspectivă juridică. Eu o să mă opun, atât cât pot eu, venirii lui în PSD pentru că nebunie știți când e, atunci când încerci cu aceleși soluții să ai rezultate diferite. Nu merge, nu mai merge. Dl. Iacomi e un produs expirat. Știe toată lumea de ce a fost și de ce este în stare în zona Lehliu Gară, știm cu toții informațiile care circulă în spatele ușilor închise, știm că a fost și un pic în stare de arest parcă îmi amintesc eu, a fost o Ordonanță de reținere 24 de ore la un moment dat, niște dosare cu fostul președinte al Consiliului Județen, Răducu Filipescu... Deci este în zona asta a infracționalității. Nu o spun eu, o spun evidențele penale pentru că știu că a avut o Ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Eu sunt împotriva venirii dlui. Iacomi în PSD. Repet, nu poți veni cu aceleași soluții și să vrei să ai rezultate diferite. Asta se numește, așa pe scurt, nebunie”, a conchis parlamentarul călărăşean.

Potrivit prevederilor statutare ale PNL, Iulian Iacomi a fost mai întâi exclus din cadrul filialei PNL Lehliu Gară, având aşadar doar calitatea de simplu membru, nu şi de şef al organizaţiei locale. Ulterior, decizia BPL Lehliu Gară a fost validată de BPJ (art. 27 din Statut).

Iulian Iacomi şi-a început cariera politică la PSD în 2000 când a obţinut şi mandatul de primar al comunei Dor Mărunt. În 2008, trece la PDL, partid sub sigla căruia câştigă mandatul de primar al oraşului Lehliu Gară. Patru ani mai târziu, revine în PSD şi câştigă al doilea mandat de primar al oraşului Lehliu Gară sub sigla USL.

În 2016, candidează pentru un loc în Camera Deputaţilor, renunţând la mandat la începutul anului 2017. Tot în acel an recâştigă mandatul de primar în urma alegerilor parţiale, fiind susţinut de PSD Călăraşi.

În vara anului 2020, cu puţin timp înainte de desfăşurarea alegerilor locale, Iacomi părăşeşte PSD, înscriindu-se în PNL, partid sub sigla căruia obţine un nou mandat de primar al oraşului Lehliu Gară.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.