D. Coarnă, despre bomba ecologică de la Ulmeni - Olteniţa: Ştiu că sunt interese mari politice. Ştiu de la ce nivel vine povestea asta!

D. Coarnă, despre bomba ecologică de la Ulmeni - Olteniţa: Ştiu că sunt interese mari politice. Ştiu de la ce nivel vine povestea asta!

După ce pe 7 septembrie a susţinut de la tribuna Parlamentului o declaraţie politică prin care semnala existenţa unei probleme de sănătate publică cu care se confruntă localităţile Ulmeni şi Olteniţa, deputatul PSD Dumitru Coarnă a reluat joia trecută subiectul subliniind că acolo e, de fapt, o bombă ecologică, zeci de mii de tone de deşuri menajere fiind aduse de la primăriile de sector ale municipiului Bucureşti şi depozitate pe o suprafaţă de 100 de hectare, teren privat.

„Avem o bombă la Ulmeni – Olteniţa. O bombă la propriu! (...) Bomba ecologică există şi trebuie să facem ceva să stopăm lucrul ăsta. Am fost acolo, aproape 200 , 300 de mii de tone de gunoi aruncate în zona aia, într-o zonă protejată natural, Natura 2000 se numeşte. Acolo avem fluviul Dunărea şi nimeni nu face nimic. (...) Ne strică un ecosistem acolo. Nu mai vorbesc de locuitorii din zonă. Săracii, îmi dau noaptea mesaje, filmuleţe. Ce fac? Transportă gunoiul noaptea şi ca să-i micşoreze volumul îi dau foc. Am avut două incendieri provocate în august şi septembrie. Şi nimeni nu face nimic!”, a spus Coarnă care a arătat cu degetul în direcţia prefectului judeţului, a primarului municipiului Olteniţa şi chiar spre „vârful” PNL, subliniind că prin divulagarea numelui (Ludovic Orban sau Florin Cîţu) nu vrea să influenţeze bătălia de la Congres, desfăşurată sâmbătă.

„Din ce am înţeles prefectul (n.r. Valentin Barbu) e prins în acest mecanism al corupţiei pentru că e în zona lui de competenţă. E un om cinstit... Am înţeles că vrea să mute 200 de mii de tone de gunoi, la groapa noastră, a judeţului Călăraşi care e autorizată, omologată, standardizată. Adică vrea să ne aducă gunoiele din Bucureşti în judeţul Călăraşi. Să le aducă la dumnealui în curte!”, a mai afirmat deputatul PSD care a continuat „E cel mai mare dezastru ecologic din Europa, la momentul ăsta. Deci, e o bombă ecologică la propriu. Eu ştiu că sunt interese mari politice! Ştiu de la ce nivel vine povestea asta. Nu vreau să pronunţ niciun nume pentru că sunt unii în alegeri, în campanie electorală (n.r. declaraţiile deputatului Coarnă au fost făcute joi la sediul PSD Călăraşi, cu două zile înainte de data desfăşurării Congresului PNL!). Dar săptămâna viitoare o să le pronunţ numele. N-o fac acum din respect pentru campania lor electorală să nu creadă cineva că favorizez pe vreunul dintre ei. Chiar nu mă interesează nebunia lor şi mă refer la PNL. (...) Zona de competenţă este a municipiului Olteniţa. Văd că primarul de acolo tace, toată lumea tace. Unii spun că ar încasa nişte...drepturi de autor. Ori nu putem să batem, pentru lăcomia unora, de sănătatea noastră. Dacă dumneavoastră credeţi că am devenit groapa de gunoi a municipiului Bucureşti pentru moftul unora, câţiva, nu mulţi...eu nu o să admit lucrul ăsta şi în ceea ce mă priveşte o să fac tot ce depinde de mine, din perspectivă legală să stopez fenomenul ăsta care practic otrăveşte vieţile noastre şi distruge natura de acolo”.

Deputatul Coarnă a mai precizat că a iniţiat demersurile privind sesizarea autorităţilor competente.

„Judeţul e sacrificat. Zona respectivă e otrăvită la propriu. Gândiţi-vă la pânza freatică, la fântânile oameniul, la fluviul Dunărea care e afectat în tot. Haideţi să facem un efort colectiv ca să corectăm acolo. Nu putem să stăm în neputinţa asta.”

Dumitru Coarnă, deputat PSD Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.