D. Coarnă: Dacă nu se va interveni urgent prin ordonanță, nu se va opri măcelul

D. Coarnă: Dacă nu se va interveni urgent prin ordonanță, nu se va opri măcelul

După ce a susținut că problema majorării prețurilor la energia electrică ar putea fi soluționată pe termen mediu și lung în doi pași prin reglementarea pieței, urmată de inițierea Memorandului care să contribuie la creerea unui mix energetic, deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă a avansat o soluție și cu privire la gazele naturale. În opinia sa, investițiile în noi capacități de producție reprezintă un imperativ pentru readucerea facturilor la un nivel suportabil atât pentru consumatorii casnici cât și pentru cei din mediul public și de afaceri.

“Legat de gaze, e simplu. Avem o soluție. Mergem cu capacitate maximă la exploatare și declanșăm cu prioritate investițiile din zona Caragele (jud. Buzău) și respectiv zona Olteniei. Nu mai merg la Marea Neagră. Acolo ministrul Popescu, în mod deliberat, a închis orice tip de investiție și a băgat în faliment societățile de profil care forau. Acum nu mai avem nicio societate sau sunt foarte puține pentru că omul ăsta le-a băgat în faliment. Avem o pungă extrem de mare la Caragele, la 4 mii de metri adâncime, trebuia doar să dispună investiții. Bani, Slavă Domnului, au și de acolo foram cam ceea ce importăm noi acum și eram pe zero.

Din perspectivă politică a fost un gest greșit să creezi loc speculei pe piață. Noi putem să producem atâta gaz cât consumăm. În 2018, produceam în jur de 110 mii de MWh, acum 85, 86 de mii de MWH, atenție!, din aceeași exploatare. Spun 2018 pentru că din 2019 a venit ministru Virgil Popescu. Le-a scăzut intenționat producția de gaze pe exploatarea pe care o aveam acum. Nu pe ce urma să investim.”, a declarat parlamentarul călărășean care a concluzionat “Dacă nu se va interveni urgent prin ordonanță, nu se va opri măcelul. Problema de fond e să revenim de la acea schemă de compensare și plafonare. Practic, am majorat prețul de 5 ori și-l plafonăm majorat. Asta, dacă vrem să fim corecți cu noi.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.