Cr. Sefer: Sănătatea și Educația nu sunt priorități pentru PNL

Cr. Sefer: Sănătatea și Educația nu sunt priorități pentru PNL

Din declarațiile ministrului PNL al Finanțelor rezultă că Sănătatea și Educația românilor nu înseamnă nimic pentru PNL. Nu sunt priorități. Liberalii dau însă maximă atenție băncilor și giganților din energie și alți furnizori de utilități. ”Să terminăm cu propaganda! Prioritatea zero trebuie să fie sectorul privat. Nu educaţia, nu sănătatea”. a spus recent Florin Cîţu.

“Dincolo de cinism, declarația lui Cîțu devoalează filozofia și adevăratele intenții ale PNL și explică dintr-o perspectivă mai cuprinzătoare motivele pentru care guvernul condus de Orban vrea să privatizeze Sănătatea: să dea acces la banii publici clientele politice private.” susţine deputatul PSD Călăraşi, Cristian Sefer care a continuat “De se s-au tăiat măsuri care aduceau venituri la bugetului statului și s-au favorizat băncile și corporațiile care au fost scutite de anumite taxe și impozite? Nu educație, nu sănătate, așa cum susține Cîțu, înseamnă mai puțini bani pentru școală, pentru copii, mai puțini bani pentru sistemul public de sănătate. Poate tocmai de aceea în programul de guvernare al cabinetului Orban 2 nu există niciun cuvânt legat de majorarea alocațiilor, a salariilor profesorilor ori a pensiilor. NU EDUCAȚIE, NU SĂNĂTATE pentru români! Acesta este ADEVĂRATUL PNL condus de ORBAN și IOHANNIS.”

Problema cea mai gravă e că nu e vorba doar despre declarații. Sunt deja decizii luate, care transpun în practică această viziune a PNL. “În Bugetul pe 2020, au tăiat banii de la Sănătate (de la 15 miliarde în 2019, la 11,5 miliarde în 2020), dar au scutit de taxe și alte obligații fiscale băncile, giganții din energie și administratorii privați ai fondurilor de pensii.” a conchis parlamentarul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.