Cr. Sefer: Guwernul ghilotină a început să toace!

Cr. Sefer: Guwernul ghilotină a început să toace!

Sub pretextul că nu se poate încadra în ținta de deficit de 3%, premierul Ludovic Orban anunță concedieri masive din sectorul bugetar. Banca Mondială și Agenția de rating Fitch au calculat însă că pe execuția bugetară lăsată de PSD, România se putea încadra în deficitul de maxim 3%.

Într-o emisiune la România TV, Orban a explicat că prin restrângerea celor 28 de ministere la 16, prin comasarea unor agenții și prin includerea altora în cadrul ministerelor se va disponibiliza un număr masiv de bugetari. Acestora, Orban le recomandă cu cinism „să-și vadă de drum în viață”.

“Guwernul ghilotină a început să toace. Prim-ministrul dă vina pe cheltuielile de personal pentru a justifica nepriceperea Guvernului PNL de a se menține în limita unui deficit bugetar de 3%.” susţine deputatul PSD de Călăraşi, Cristian Sefer pentru www.arenamedia.ro care a continuat “Premierul Orban se află în contradicție cu evaluările profesioniste ale instituțiilor internaționale, precum Banca Mondială și agenția de rating Fitch, care susțin că România se poate încadra în ținta de 3% deficit în PIB și se face că uită de acuzele vehemente pe care le aducea PSD pentru că ar depăși deficitul bugetului, fapt care nu s-a întâmplat însă, niciodată.”

Sefer a mai precizat că “Întotdeauna guvernarea PSD a respectat angajamentul României asumat în Tratatul încheiat cu UE de a avea un deficit bugetar de max 3% din PIB.”