Cr. Sefer: Guvernul recunoaşte că și-a angajat răspunderea în Parlament pe un buget falsificat

 Cr. Sefer: Guvernul recunoaşte că și-a angajat răspunderea în Parlament pe un buget falsificat

Vicepreşedintele PSD Călăraşi, deputatul Cristian Sefer susţine că liberalii şi-ar fi asumat răspunderea în Parlament pe un buget care conţine date false, spunând despe premierul Ludovic Orba dar şi despre ministrul finanţelor, Florin Cîţu că după ce au susţinut că au prins în buget cheltuielile privind pensile, acestea nu se regăsesc în buget şi în consecinţă, prin declaraţiile făcute încalcă prevederile Codului penal. “

“Guvernul recunoaste ca a prezentat și și-a angajat răspunderea în Parlament pe un buget falsificat. Domnii Cîțu și Orban au falsificat datele din buget prezentand venituri false. Acum recunosc  ca nu au bani pentru sustinerea cheltuielilor privind pensiile, potrivit legilor in vigoare. Asta dupa ce au sustinut peste tot că au prins în buget aceste cheltuilei.” a declarat Sefer care a continuat “Cei doi amintiţi mai sus au semnat o declaratie prin care au declarat pe propria raspundere ca datele din buget sunt reale. Declaraţiile lor arată că au săvârşit infracţiunile de fals şi uz de fals. Deci, potrivit propriilor afirmatii, ei sunt penali. Infractorii Orban si Cîțu.”

Sefer a mai adăugat că legile sunt făcute pentru a fi respectate de toţi, inclusiv de cei care conduc vremelnic ţara. “Evoluția încasărilor și a economiei depinde de competența Guvernului. Dar nu sacrifici legi si oameni. Nu faci anticipate ca să-i păcălești că vei respecta legile după. Românii trebuie să știe că Anticipate=Austeritate!” a conchis parlamentarul social – democrat.

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt prevăzuţi bani la buget pentru majorarea pensiilor cu 40% din luna septembrie, dar nu este "100%" aplicarea acestei măsuri, deoarece "totul depinde de cum evoluează economia".

"Nu e 100% asta. Repet, banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creştere economică consolidată, să relansăm investiţiile, să îmbunătăţim colectarea.” a explicat Orban, duminică, la Hotnews.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.