Cr. Sefer: Este de înțeles urgența achizițiilor, dar cetățenii au dreptul să știe cum se cheltuie banii

Cr. Sefer: Este de înțeles urgența achizițiilor, dar cetățenii au dreptul să știe cum se cheltuie banii

Apar din ce în ce mai multe informații despre firme conectate la clientela PNL care profită de pe urma medicilor și asistentelor din prima linie, vânzând la suprapreț materiale de protecție.

„Prin măsurile anuntate, Guvernul încearcă să speculeze economic pandemia în favoarea grupurilor de interese şi nu să protejeze populația. Nimic despre bănci. Consiliul Concurenței ar trebui să se autosesizeze.” scrie Radu Soviani pe blogul său www.soviani.com.

“Ce se putea cumpăra în ianuarie, februarie și la începutul lui martie ieftin și rapid, se cumpără acum cu prețuri amețitoare și cu termene de livrare de peste o lună și jumătate. Iar comercianții cu oferte oneste sunt respinși.” susţine Bogdan Tiberiu Iacob într-un articol postat pe www.inpolitics.ro.

Despre “cazul” de la Giurgiu, acolo unde o firmă minusculă care după ce și-a schimbat obiectul de activitate pe 18 martie, a primit peste 11 milioane de euro pentru măști de protecție pe care le livrează la prețul de 32 de lei, în condițiile în care prețul real este de 1 dolar, a scris aproape toată presa centrală şi nu numai.

“Este de înțeles urgența achizițiilor, dar cetățenii au dreptul să știe cum se cheltuie banii.” susţine deputatul PSD Călăraşi, Cristian Sefer care a mai adăugat că partidul pe care-l reprezintă solicită Guvernului Orban să publice cât mai repede informaţii legate de “companiile de la care cumpără materialele, prețurile unitare, pe fiecare categorie de produs, sursa achizițiilor precum şi acționarii/administratorii companiilor care furnizează aceste materiale”.

“Transparența este cea mai bună formă pentru a împiedica bișnița pe seama medicilor și asistentelor din prima linie!” concluzionează parlamentarul social – democrat.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.