Cr. Sefer: Era în avantajul PNL să enunțe clar cu cât va crește punctul, dacă asta era intenția lor

Cr. Sefer: Era în avantajul PNL să enunțe clar cu cât va crește punctul, dacă asta era intenția lor

Președintele PNL, Ludovic Orban,  confirmă oficial că guvernul pe care îl va conduce nu va crește punctul de pensie la 1.775 cum e în forma actuală a legii și nici că va menține veniturile salariale existente. Orban a evitat să spună explicit cât va fi punctul de pensie și de la ce dată sau că va menține neschimbate celelalte venituri salariale și taxele pe venit, nu doar salariul brut.

„Domnul Orban a confirmat oficial azi că guvernul pe care îl conduce nu va majora punctul de pensie la 1.775 de lei cum prevede forma actuală a Legii pensiilor adoptată de PSD. Dacă ar fi intenționat acest lucru, premierul ar fi spus în clar cu cât va crește punctul de pensie și de la ce dată! Era în avantajul PNL să enunțe clar cu cât va crește punctul, dacă asta era intenția lor.” a declarat pentru www.arenamedia.ro deputatul PSD de Călăraşi, Cristian Sefer, membru al Comisiei pentru muncă şi protective socială care a mai adăugat “Faptul că dl Orban a evitat să spună acest lucru arată clar că nu intenționează să realizeze această creștere. Expresia că va respecta „Legea pensiilor” nu e relevantă pentru că legea poate fi schimbată în orice moment după alegeri.”

Sefer consideră că premierul Ludovic Orban a confirmat și faptul că veniturile salariale ale bugetarilor vor scădea. “El s-a rezumat la a spune că „NU VOR SCĂDEA SALARIILE”, ADICĂ SALARIUL BRUT DE BAZĂ! Dar nu a precizat că vor fi menținute și celelalte venituri salariale (precum sporuri, prime, vouchere de vacanță, gărzi în cazul medicilor). Nici nu vorbește de gradul de impozitare a acestor salarii. În programul de guvernare al PNL se spune clar că salariile bugetarilor trebuie „echilibrate” cu cele ale privaților (fără a se lua în considerare că în privat sunt mai mulți angajați necalificați, cu salariul minim și că nu toate contractele sunt plătite integral pe cartea de muncă).” a mai precizat parlamentarul călărăşean.

În altă ordine de idei, Orban anunță construirea a 3 spitale regionale, acţiune începută de guvernul PSD, dar păstrează angajamentul din programul de guvernare potrivit căruia vor comasa, deci vor închide spitalele fără performanțe economice.

“Minte cu nerușinare când acuză PSD că ar fi dezinformat cetățenii că liberalii vor să comaseze spitalele. Termenul de „comasare” e scris negru pe alb în programul lor de guvernare, la pagina 51, referindu-se la spitalele care „nu sunt nesustenabile financiar”, ca și cum spitalul în care se salvează vieți ar putea fi cântărit în termeni de „rentabilitate financiară”.” a conchis Cristian Sefer.

            

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.