Cr. Sefer: Educația nu este cârciuma lui Orban, profesorii nu sunt subordonații lui Anisie, iar copiii României nu sunt cobaii lui Tătaru!

Cr. Sefer: Educația nu este cârciuma lui Orban, profesorii nu sunt subordonații lui Anisie, iar copiii României nu sunt cobaii lui Tătaru!

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost publicat, marţi, un proiect de ordin de ministru pentru aprobarea normelor privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei COVID-19.

“Regulile impuse prin Ordinul Ministrului Sănătății cu privire la începerea școlii arată că singura preocupare a guvernanților a fost fuga de răspundere.” Susţine deputatul PSD de Călăraşi, Cristian Sefer care a continuat “Practic, PNL transmite tuturor că au doar obligații: copiii, părinții și cadrele didactice să poarte mască, să nu stea la mai mult de un metru unul de celălalt, să folosească dezinfectanți, iar directorii de școli că trebuie să asigure triaj epidemiologic, mai multe săli de clasă, separatoare pentru bănci, program diferit de la o clasă la alta. Asta în condițiile în care PNL nu a fost în stare să ofere nici măcar măștile promise persoanelor defavorizate!”

În opinia sa, Guvernul Orban a devenit o amenințare la adresa românilor! “Educația nu este cârciuma lui Orban, profesorii nu sunt subordonații lui Anisie, iar copiii României nu sunt cobaii lui Tătaru! Votarea moțiunii de cenzură pentru demiterea celui mai nociv guvern din istoria recentă a României este mai mult decât o necesitate, este o datorie pentru viitorul acestei țări!” a conchis parlamentarul social – democrat.

Potrivit proiectului, Direcţiile de sănătate publică trebuie să informeze până la data de 7 septembrie inspectoratele şcolare şi comitetele pentru situaţii de urgenţă cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, în funcţie de care vor fi luate măsuri pentru începerea şcolii.

Inspectoratele şcolare urmează să propună spre aprobare Comitetelor pentru situaţii de urgenţă scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ în concordanţă cu situaţia epidemiologică la data de 7 septembrie, infrastructura şi resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Decizia privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020 – 2021 va fi transmisă până la data de 10 septembrie.

La apariţia a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ se suspendă cursurile pe o perioadă de 14 zile de la data de debut a ultimului caz.

În sălile de clasă va trebui să se asigure distanţarea fizică de un metru între elevi sau dotarea băncilor cu separator în situaţia în care nu se poate acest lucru, cu stabilirea circuitelor funcţionale, organizarea spaţiilor de recreere, evaluarea necesarului de resurse umane; sunt necesare materiale de curăţenie, igienă şi dezinfecţie, un stoc de rezervă de materiale de protecţie pentru elevi şi personal, la care se adaugă instruirea personalului.

Elevii (inclusiv cei din clasa pregătitoare) şi personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic vor purta mască atât în timpul orelor de curs, cât şi în timpul recreaţiei.

Masca de protecţie va fi obligatorie pentru elevi în timpul recreaţiei în aer liber, în spaţiile aglomerate, atunci când nu este asigurată distanţă de minim un metru între elevi. Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor.

Primul triaj zilnic trebuie efectuat de către părinte, acasă, prin măsurarea temperaturii corporale şi aprecierea stării de sănătate a copilului, în urma căreia se decide prezentarea la cursuri. Părinții vor completa o declarație pe proprie răspundere, ce va fi adusă în prima zi de școală.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.