Cr. Sefer: E clar că de când PNL-ul e la putere, România a fost ruptă-n două. Să le fie mare ruşine!

Cr. Sefer: E clar că de când PNL-ul e la putere, România a fost ruptă-n două. Să le fie mare ruşine!

Deputatul PSD de Călăraşi, Cristian Sefer, s-a arătat profund dezamăgit de modul de alocare a banilor din Fondul de rezervă bugetară pus la dispoziţia Guvernului, subliniind că la bază n-au stat decât criterii de natură politică, Orban&Co sprijinind în mod făţiş localităţile conduse de primari liberali, deşi pandemia a provocat necazuri în toată ţara. „Aş vrea să mă refer la alocarea acestor fonduri. E josnic şi, n-aş vrea să folosesc cuvinte dure, să dai aceşti bani pe criterii politice mai ales pe această pandemie nenorocită. E clar că de când PNL-ul e la putere, România a fost ruptă-n două. Vedem cu toţii cum şi Călăraşiul e rupt în două. Nu poţi să aloci bani unui primar PNL şi celui de la PSD să nu-i dai la fel. Au şi ei probleme cu şcolile, grădiniţele...Trebuie ajutaţi oamenii. PSD n-a făcut niciodată mizeriile astea. Cât e el de „ciumă roşie” şi de nenorocit! Peste tot a alocat bani în mod corect şi echilibrat. Asta intrigă foarte mult mai ales că noi suntem implicaţi în fewnomenul ăsta. Dar credeţi-mă că s-a ajuns la o situaţie insuportabilă. Pe 27 septembrie, probabil că nu vom mai auzi de aceşti oameni pentru se merge din rău în mai rău.” a spus miercuri într-o cobferinţă de presă deputatul Sefer care a continuat „Toate instituţiile, inclusiv cele de control care răspund în campania asta la comandă politică, ar trebui să se adune şi să facă ceva... Aporops de pandemie, copiii au început şcoala. Alocă bani şi fă ceva cu şcolile astea. Unii au început şcoala, alţii nu, hibrid, nehibrid... E incredibil! Toţii banii au fost alocaţi pe criterii strict politice. Să le fie mare ruşine! Probabil, că pe 27 septembrie, lumea va vota exact ce trebuie ca să scăpăm de oamenii ăştia. Şi aici nu mă refer strict la Călăraşi ci la întreaga ţară. Ce s-a întâmplat în Călăraşi, se întâmplă peste tot. Încă o dată, să le fie ruşine!”.

Pe 10 septembrie, Guvernul a adoptat HG 758 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară pus la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unităţi administrative, publicată. S-a aprobat, astfel, suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020 cu suma de 1.339.978 mii lei din Fondul de rezervă bugetară şi alocarea acesteia bugetelor locale ale unităţilor administrativ – teritoriale pentru plata cheltuielilor curente şi de capital.

În judeţul Călăraşi, primăriile conduse de liberali au primit sume de 580, 650 şi 780 de mii de lei, în vreme ce primăriile PSD au trebuit să spună „mulţumesc!” şi pentru sume mai mici de 200 şi respectiv 250 de mii de lei. „Excepţiile” au fost municipiul Olteniţa şi oraşul Fundulea care au primit 900 de mii, respectiv 500 de mii de lei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.