Cr. Sefer: Datele INS arată clar dezastrul din piața muncii

Cr. Sefer:  Datele INS arată clar dezastrul din piața muncii

Deputatul PSD de Călăraşi, Cristian Sefer trage un semnal de alarmă susţinând că “Datele INS arată clar dezastrul din piața muncii: șomajul a ajuns la 5,4%, adică mai mare cu 75% față de nivelul lăsat la finalul lui 2019 de guvernarea PSD!”.

În opinia sa, “Pe zi ce trece, Orban vrea să ne arate că trăiește într-o realitate paralelă. Sutele de mii de locuri de muncă pierdute în ultimele luni sunt numite de Orban ,,câteva contracte încetate’’.

Parlamentarul călărăşean susţine că PSD a știut să reducă șomajul la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani, propunând şi câteva soluţii în acest sens:

“Stimulent de 3.000 lei/lună timp de 1 an, plătit firmelor pentru angajarea fiecărui șomer pentru o perioadă de cel puțin 2 ani. Stimulent de reconversie profesională de 2.500 lei/lună, timp de un an, plătit firmelor care angajează cel puțin pentru 2 ani ucenici sau stagiari, ori persoane care fac reconversie profesională. Ajutor de stat pentru firmele care creează locuri de muncă în zonele cu șomaj mai mare de 5% și care plătesc salarii cel puțin egale cu salariul mediu pe economie.” a continuat Sefer care a conchis “PNL are toate pârghiile la îndemână pentru a salva locurile de muncă. Au Guvernul, au majoritatea în Parlament! Dacă nu se pricep, să demisioneze!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.