Cr. Sefer: Camera Deputaților a adoptat inițiativa PSD privind amânarea plății chiriei pe durata perioadei de urgență, cât și o lună după încetarea acesteia

Cr. Sefer: Camera Deputaților a adoptat inițiativa PSD privind amânarea plății chiriei pe durata perioadei de urgență, cât și o lună după încetarea acesteia

Deputatul Cristian Sefer a anunţat că miercuri, 29 aprilie, Camera Deputaților (n.r. for decizional) a adoptat inițiativa PSD privind amânarea plății chiriei pe durata perioadei de urgență, cât și o lună după încetarea acesteia.”

„Plata chiriilor către proprietarii de spații/locuințe va fi efectuată de către organul fiscal teritorial competent, în contul proprietarilor, urmare a cererii chiriașilor. Limitele maxime în care statul plătește chiria sunt: 10000 lei pentru fiecare locație a operatorului economic și maximum 2000 lei pentru o singură locație a persoanei fizice.” a declarat Sefer care a conchis „Statul va recupera, până la finalul anului 2020, chiriile plătite în locul chiriașului care a beneficiat de amânare.”

Ce prevede Proiectul de lege?

Firmele și persoanele fizice pot amâna, LA CERERE, fără plata de dobânzi și penalități, plata chiriei pentru folosința imobilelor.

La cerere, statul suportă chiria spațiilor înregistrate ca sedii, puncte de lucru sau locuințe, atât pe perioada stării de urgență, cât și o lună după încetarea acesteia, pentru firmele sau persoanele afectate.

Cine beneficiază?

firmele a căror activitate a fost întreruptă sau a căror venituri s-au redus cu cel puțin 15% în luna martie 2020, față de media ultimului an calendaristic,

persoanele fizice afectate, direct sau indirect, în perioada de aplicare a stării de urgență, pot amâna LA CERERE, fără plata de dobânzi și penalități, plata chiriei pentru folosința imobilelor înregistrate ca sedii, puncte de lucru sau locuințe.

Proiectul de Lege privind aplicarea unor scutiri de la plata chiriei pentru perioada aferentă stării de urgenţă a fost iniţiat de 3 parlamentari PSD încă de la finele lunii martie.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.