Consiliul Fiscal confirmă derapajul grav al economiei, semnalat insistent de PSD

Consiliul Fiscal confirmă derapajul grav al economiei, semnalat insistent de PSD

PSD cere premierului Cîţu să dea explicaţii românilor despre rectificarea bugetară, mai ales în urma criticilor Consiliului Fiscal. Experţii subliniază, în cea mai recentă opinie, consecinţele economice nocive ale guvernării actuale!

Ei confirmă astfel avertismentele repetate ale Partidului Social Democrat: România este într-un profund dezechilibru economic, ca urmare a politicilor hazardate ale Guvernelor Orban şi Cîţu.

Veniturile în scădere acută, creşterea masivă a cheltuielilor, adâncirea gravă a tuturor deficitelor şi sarabanda de împrumuturi la costuri enorme, de miliarde de euro anual, riscă să compromită pe termen lung orice şansă de redresare şi echilibrare, dacă actualele tendinţe continuă.

Guvernul Cîţu angajează cheltuieli bugetare iresponsabile (+21,4 miliarde de lei), peste sumele prevăzute în buget, în condiţiile anticipării unor venituri supraestimate şi insuficiente (+17,6 miliarde de lei).

Este grav că venituri temporare, precum recuperarea taxelor şi impozitelor amânate din cauza pandemiei, ajung să finanţeze cheltuieli bugetare permanente!

România va continua să fie îngropată în împrumuturi, nu pentru investiţii, ci pentru plăţi curente.

Şi mai grav este că miliarde de lei sunt direcţionate abuziv, discreţionar, pentru a "cumpăra" favoruri politice în interes personal sau de grup. Revoltător şi fără precedent, 3 miliarde de lei au fost luaţi din bugetul de pensii, oricum aflat în grav deficit, pentru ca premierul Cîţu să-i poată direcţiona către primarii de ale căror voturi are nevoie ca să ajungă preşedinte al PNL.

E rău şi va fi şi mai rău cu acest Guvern! O spune evaluarea neutră a Consiliului Fiscal care arată textual că actualul proiect de rectificare bugetară ,,slăbeşte consolidarea bugetară aşa cum era anunţată pentru anul 2021, manifestă un derapaj major pe partea de cheltuieli bugetare, arată incapacitatea guvernului de a ţine sub control creşterile de preţuri peste aşteptări la bunuri şi servicii achiziţionate de stat şi comportă riscuri considerabile, ce se pot materializa prin evoluţii economice defavorabile viitoare, la nivel intern şi internaţional".

Singura ieşire din acest cerc vicios al nenorocirii prognozate este schimbarea catastrofalului Guvern Cîţu. Aceasta este prioritatea politică imediată a PSD, pe care o va definitiva la nivelul conducerii partidului şi a grupurilor parlamentare, la finalul acestei săptămâni, în contextul deja anunţatei intenţii de depunere a unei moţiuni de cenzură, imediat după începerea sesiunii parlamentare.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.