CNAIR a intrat în posesia SF-ului privind Pasajul de la Drajna. S. Vrăjitoru: Încă un pas important a fost realizat!

CNAIR a intrat în posesia SF-ului privind Pasajul de la Drajna. S. Vrăjitoru: Încă un pas important a fost realizat!

Vineri, la sediul Prefecturii, a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia reprezentanţii CNAI au intrat în posesia Studiului de Fezabilitate pentru Pasajul denivelat superior pe DN 21, km 105+500, la Drajna, elaborat de SC Search Corporation SRL.

Prezent la acest eveniment, deputatul PSD, Sorin Vrăjitoru, unul dintre artizanii realizării acestui obiectiv extrem de important nu doar pentru călărăşeni a declarat printre altele că redactarea şi predarea Studiului de Fezabilitate CNAIR-ului reprezintă un pas extrem de important în realizarea pasajului, deşi în urmă cu doar câteva luni nimeni nu-i dădea nicio şansă. „Cu circa 6-7 luni în urmă, am susţinut la sediul PSD Călăraşi, o conferinţă de presă în care informam prin intermediul mass – media cetăţenii Călăraşiului că în bugetul de stat pe anul 2019 a fost prins ca amendament la Capitolul investiţii al Ministerului Transporturilor şi construirea pasajului de la Drajna. Poate că atunci, toată lumea credea că-i o utopie, că pasajul nu se va realiza. Astăzi cu ajutorul multor factori importanţi şi vreau să le mulţumesc public domnilor Dima, directorul Direcţiei Regionale Constanţa, Kiss, reprezentantul CNAIR pe Călăraşi, Ichim, directorul SDN Călăraşi precum şi tuturor celor care s-au implicat, acest pasaj începe să prindă contur. Ne aflăm în faza în care SF-ul este gata şi urmează să fie predat către CNAI. Vor urma toate procedurile legale pentru scoaterea la licitaţie a proiectării şi execuţiei” a punctat, în cuvântul său, deputatul călărăşean.

Investiţia privind construirea Pasajului este estimată la circa 100 de milioane de lei, urmând ca valoarea finală, exactă să fie stabilită după aprobarea indicatorilor tehnico – economici de către operatorul principal de credite.

Potrivit SF-ului au fost avansate două variante de lucru. Prima, cu grinzi de beton armat recomprimat, care se întinde pe o perioadă de 18 luni, aceasta fiind şi recomandată iar a doua, cu grinzi metalice, perioada de construire fiind estimată la 24 de luni. „S-a urmărit ca impactul să fie cât mai redus, de aceea am ales varianta prin care să ieşim din interiorul localităţii şi să afectăm cât mai puţine construcţii existente în zonă” a declarat reprezentantul societăţii care a elaborat Studiul de Fezabilitate care a continuat „În 2-3 luni, ne vom prezenta în faţa Consiliului interministerial după care va fi elaborat Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici. Urmează desigur, licitaţia pentru proiectare şi execuţie care vor fi scoase la pachet. Dacă totul decurge normal, fără contestaţii, cel mai probabil lucrările vor începe spre finalul anului viitor”.

Primul pas pentru realizarea Pasajului de la Drajna a fost făcut pe 23 mai la Slobozia, acolo unde în prezența Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a Directorului General al CNAIR, Narcis Neaga, a unor parlamentari, a reprezentanților Prefecturii Județului Ialomița și a autoritaților județene și locale, Directorul General Regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, Marin Dima, a semnat în calitate de beneficiar contractul care are ca obiect “Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Pasajul Denivelat Superior pe DN 21, km 105+500, la Drajna”.

Acest contract de servicii a vizat totodată pregătirea documentaţiei de atribuire pentru execuţia lucrărilor, asigurarea asistenţei pentru susţinerea aplicaţiei de finanţare şi asigurarea asistenţei pe durata desfășurării procedurii de achiziție publică pentru execuția lucrărilor, în conformitate cu caietul de sarcini si cu respectarea legislatiei în vigoare.

Prețul contractului este de 431.977,75 RON fără TVA, iar prestatorul serviciilor este S.C. Search Corporation S.R.L.

 

“Pentru mine ca parlamentar, acest pasaj de la Drajna a devenit prioritatea numărul 1. În două – trei rânduri, am vorbit de faptul că acest pasaj se va construi, chiar în cadrul unor conferinţe de presă pe care le-am susţinut la partid, însă puţini m-au crezut. Şi cetăţenii sunt sceptici. Au fost şi comentarii pozitive dar şi critici. Şi pe bună dreptate! Pentru că de 28 de ani nu s-a construit mai nimic. Din păcate, nu-i un proiect care să se facă peste noapte. Asta e procedura. E vorba de redactarea Studiului de Prefezabilitate, a Studiului de Fezabilitate, a Caietului de Sarcini, licitaţii, etc. Iată o serie de etape legale ce trebuie parcurse”

Deputat PSD Călăraşi, Sorin Vrăjitoru

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.