Chesnoiu: Îi rog pe români să nu se lase atrași în spirala informațiilor alarmiste cu privire la eventuale dezechilibre pe piața alimentelor

Chesnoiu: Îi rog pe români să nu se lase atrași în spirala informațiilor alarmiste cu privire la eventuale dezechilibre pe piața alimentelor

Ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu susține că România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum al populației, precizând că nu există nici un fel de motiv de îngrijorare. “Suntem în dialog cu producătorii, distribuitorii și comercianții, monitorizăm în permanență situația stocurilor și nu există niciun fel de motiv de îngrijorare. De aceea îi rog pe români să nu se lase atrași în spirala informațiilor alarmiste cu privire la eventuale dezechilibre pe piața alimentelor.

Obținem suficientă materie primă pentru a nu fi afectat accesul oamenilor la alimente. Vă dau câteva exemple: Producem într-un an agricol bun peste 11 milioane tone de grâu, 15 milioane de tone de porumb și 3 milioane de tone de floarea-soarelui, cantități mai mult decât duble față de necesarul de consum al populației.

Avem o oportunitate să transformăm surplusul de grâu, porumb și floarea-soarelui în alimente pe care să le exportăm sub formă de produse cu valoarea adăugată mare. Și am propus în noul PNS majorarea la 15 milioane de euro a sprijinului acordat pentru fiecare unitate de producție nou înființată, care procesează materie primă internă! Sunt angajat în transformarea acestei oportunități în fapte concrete și ca această șansă pe care agricultura românească o are să devină realitate!”, se arată într-un mesaj postat sâmbătă de ministrul Chesnoiu pe pagina personală de Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.