Carmen Avram, în Parlamentul European: Nu ne mai ţineţi în anticameră! Intrarea în Schengen e dreptul nostru, câştigat cu greu!

Carmen Avram, în Parlamentul European: Nu ne mai ţineţi în anticameră! Intrarea în Schengen e dreptul nostru, câştigat cu greu!

Eurodeputata Carmen Avram a solicitat în Plenul Parlamentului European, reunit în această săptămână, la Strasbourg, integrarea de îndată a României în Spaţiul Schengen.

Conform eurodeputatei: "De 11 ani, România stă în anticamera Schengen, aşteptând să i se deschidă uşa. De 11 ani, ţara mea nu e doar pregătită să intre, dar a dat dovadă de solidaritate şi de acţiuni exemplare în situaţii de criză, a respectat legislaţia şi pregăteşte acum implementarea noilor sisteme de securitate europene.

Cu toate acestea, de 11 ani, ni se opun chiar mari parteneri comerciali pe care România i-a primit cu braţele deschise, tratându-i cu respect. Şi îi întreb azi de ce ne ţin captivi într-o buclă de interese naţionale şi pretexte reinventate, afectându-i nu doar pe români, dar şi pe proprii cetăţeni şi pe companiile lor. Oamenii ţării mele vor să ştie de ce, după toate sacrificiile, mari, multe, dureroase, nu au dreptul să fie în Schengen, de care beneficiază chiar şi state non-membre UE.

Acestea nu sunt vremuri de alienat prieteni. Valul eurosceptic din UE creşte inclusiv din cauza unor astfel de greşeli. Încetaţi cu discriminarea României. Nu ne mai ţineţi în anticameră. E dreptul nostru, câştigat cu greu, iar Europa, vă asigur, va avea doar beneficii."

Intervenţia eurodeputatei Carmen Avram în plenul Parlamentului European este disponibilă la acest link: https://youtu.be/aPc7HLaLyOo

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.