Călăraşi / PSD „s-a pricopsit” cu două probleme!

Dacă la nivel central, în ultima vreme, PSD a fost preocupat de schimbarea propriului Guvern, în plan local, social – democraţii par să se fi pricopsit cu două probleme. Prelungirea stării de „incertitudine” de la Lehliu Gară şi prima victorie de etapă obţinută de fostul consilier judeţean Marian Sbîrcea atât în faţa partidului cât şi a Consiliului Judeţean sunt două chestiuni arzătoare care suscită ceva bătăi de cap conducerii PSD Călăraşi.

Pe 23 iunie, poate că n-aţi aflat, în prezenţa fanilor săi, a colegilor de partid şi a prefectului George Iacob, pesedistul, Iulian Iacomi, depunea jurământul în calitate de nou primar al oraşului Lehliu Gară, ales în urma scrutinului programat pe 11 iunie.

Deşi a obţinut funcţia de primar, Iacomi n-a renunţat nici până în ziua de azi la mandatul de deputat pe care l-a câştigat la parlamentarele din decembrie 2016. E adevărat că mai are câteva „zile bune” la dispoziţie până să se decidă (termen final ar fi 23 iulie), dar de ce ezită încă Iacomi? Să fie la mijloc doar un motiv de natură pecuniară în sensul în care ‘mnealui doreşte să mai rămână în Parlament doar ca să încaseze indemnizaţia de deputat care oricum a crescut sensibil după 1 iulie? Sau confirmă zvonul potrivit căruia ar intenţiona să rămână şi după 23 iulie şi în consecinţă alegerile din 11 iunie s-au desfăşurat degeaba? Ar fi pur şi simplu de râsu’ curcilor dacă noul primar al oraşului Lehliu Gară ar lăsa din nou Primăria pentru a-şi continua cariera parlamentară!

Colegii de partid sunt surprinşi şi nu văd cu ochi buni această presupusă “inconsecvenţă” a lui Iacomi, mai ales că pe “firmament” a mai apărut o problemă.

Marian Sbîrcea a câştigat, temporar, în instanţă bătălia cu partidul care l-a exclus din rândurile şi din Consiliul Judeţean, obţinând suspendarea executării actului administrativ HCJ 3/27.02.2017. “Admite cererea reclamantului Sbîrcea Marian formulată în contradictoriu cu pârâţii Biroul Permanent al Organizaţiei Municipale a PSD Călăraşi, Instituţia Prefectului JUD.Călăraşi şi Consiliul Judeţean Călăraşi. Dispune suspendarea: - Hotărârii nr.3/2017 a Biroul Permanent al Organizaţiei Municipale a PSD Călăraşi; - Ordinul Prefectului Jud.Călăraşi nr.115/2017; - Hotărârii Consiliului Judeţean Călăraşi nr.73/2017 până la pronunţarea instanţei de fond. În cazul în care reclamantul nu introduce acţiune în anularea actelor în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate. Executorie de drept. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul nu suspendă executarea şi se depune la Tribunalul Călăraşi. Pronunţată în şedinţă publică azi, 6.06.2017. Document: Hotarâre 514/2017 06.06.2017” este soluţia dată de instanţă. Deci Marian Sbîrcea ar trebui să se întoarcă pentru 60 de zile în Consiliul Judeţean dar în locul cui? E cam aiurea să-i spui lui Marcel Nuţu să-şi ia tălpăşiţa în condiţiile în care omu’ abia ce a depus jurământul. Dubioasă dacă nu chiar scandaloasă şi „reacţia” preşedintelui CJ, Vasile Iliuţă care nu s-a grăbit să pună în practică o decizie judecătorească (apropos, e şi executorie de drept iar recursul nu suspendă executarea!) şi anume includerea pe ordinea de zi în şedinţa ordinară din iunie a PH-ul privind „revenirea” lui Sbîrcea în Consiliu. Dar asta-i altă mâncare de peşte!

Cu două „probleme” pe cap, conducerea PSD Călăraşi a ales să tacă convinsă fiind că timpul le va rezolva pe toate!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.