C. Pandea: Se modifică legea achizițiilor publice

C. Pandea Guvern 2

Joi se va aproba unul dintre cele mai importante acte normative din acest an, o măsură așteptată mare interes, de autoritățile locale, de investitori și de cetățeni în general care își doresc investiții în dezvoltarea României. Guvernul va modifica Legea achiziţiilor publice. Este a doua mare intervenție a Guvernului în deblocarea investițiilor, după ce a modificat Legea Parteneriatului Public-Privat. “Legea aciziţiilor publice se modifică. Guvernul face un pas major în deblocarea investițiilor. Se modifică radical legea achizițiilor publice prin care vor fi înlăturate cele mai mari barierele care au frânat până acum dezvoltarea României.” ausţine liderul PSD Călăraşi, Ciprian Pandea care a mai adăugat “Vor fi înlăturate 3 bariere majore care blocau investițiile în România. Astfel, se înlătură bariera abuzului de contestații, prin introducerea unei cauțiuni la depunerea contestații. Se mai  înlătură bariera care ținea pe loc un proiect contestat până la pronunțarea definitivă și irevocabilă. Contractul se va putea semna imediat după verdictul primei instanțe. Nu în ultimul rând, se înlătură bariera controlului ex-ante, prin simplificarea drastică  a acestei proceduri care se desfășoară înainte de atribuirea proiectului. În plus, se simplifică achizițiile directe, după modelul Comisiei Europene.”

 

Odată cu modificările aduse legii, se va înființa Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, unde se vor cumpăra produsele necesare pentru toate autoritățile publice. “Se obțin două avantaje majore. Unu: Se termină harababura cu diferențele dintre prețurile de achiziție pentru aceleași produse, cumpărate în locuri diferite. Şi doi: va scădea prețul de achiziție, pentru că se va negocia un volum mare de produse, deci vom face economii importante la buget. Cea mai importantă va fi scăderea prețului de achiziție la medicamentele necesare unitățile medicale din România. Din economiile făcute vom putea cumpăra mai multe medicamente și de o calitate mai bună. Tot în acest sistem centralizat se vor mai achiziționa, carburanți, autovehicule, echipamente IT&C și birotică-papetărie.” a mai precizat Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.