C. Pandea: Pilonul II de pensii nu se desfiinţează!

C. Pandea Guvern 2

“Trebuie să înceteze manipularea cetățenilor români: Pilonul II nici nu se naționalizează, nici nu se desființează.” declară liderul PSD Călăraşi, Ciprian Pandea care a continuat “Nu se naționalizează pentru că fondurile nu sunt private – sunt fonduri publice. Doar administratorii fondurilor sunt privați, nu și fondurile. Deci nu poți naționaliza ceva ce nu este privat. Nu se desființează pentru că acolo sunt banii românilor și nu poți desființa ceva care este în proprietatea altcuiva. Discuțiile care se poartă acum cu administratorii privați ai fondurilor de pensii au în vedere identificarea unor soluții viabile care să asigure o pensie mai bună pentru cetățeni care depun bani în Pilonul II. De asemenea, Guvernul are în vedere eliminarea deficitului la Pilonul I care există de multă vreme și care se completează în fiecare an din banii de la Bugetul de stat. Una din cauzele acestui deficit este transferul de fonduri din Pilonul I către Pilonul II.”

Surse guvernamentale relevă că s-au identificat soluţii agreate între guvern și administratorii privați și asociațiile depunătorilor în Pilonul II pentru rezolvarea acestor obiective şi se lucrează acum la mecanismele pentru transpunerea în practică a acestor soluții.

 

Manipularea că nu s-au virat banii în Pilonul II de pensii

În spațiul public există o acțiune prin care se insinuează că „există o gaură de 1,1 miliarde euro la Pilonul II, pe motiv că nu s-ar fi virat banii în acest fond prin nerespectarea legii. „Este o ştire falsă şi o manipulare grosolană. La Pilonul II de pensii s-au virat toţi banii prevăzuţi de lege. Legea a fost respectată întocmai. Modificarea procentelor anuale privind banii virați în Pilonul II a fost mereu aprobată prin lege. Practic legea 411 din 2004 a fost modificată de 8 ori în 14 ani. În aceste condiţii, afirmaţia că nu s-a  respectat legea, este o mare minciună! Falsul deficit s-a calculat manipulator, folosindu-se procentele prevăzute în legea iniţială, din 2004 şi salariile din prezent. Altfel spus, se compară un prezumtiv calcul rezultat din legea inițială, cu banii virați efectiv, fără să se țină cont că din 2004 legea a fost modificată în fiecare an. În mod manipulator se afirmă că, prin încălcarea legii, banii nu ar fi fost virați în Pilonul II.” a spus Ciprian Pandea care a continuat “Ultima modificare, operată de guvernul PSD, a avut la bază creșterea salariului brut ca urmare a transferului contribuțiilor. Astfel, deși procentul virat la Pilonul II s-a diminuat, prin raportarea la o bază salarială mai mare, sumele transferate au fost la fel ca cele din 2017. Odată cu majorările salariale din martie 2018, contribuţiile la Pilonul II, au crescut în termeni reali, chiar dacă în termeni procentuali s-a înregistrat o scădere. Prin urmare: nu e nicio gaură la Pilonul II, este fals că nu s-au virat banii în Pilonul II și e o minciună că nu s-a respectat legea. Așa cum e la modă acum: e FAKE NEWS!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.