C. Pandea: Motiunea de cenzură nu va trece!

Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Dragnea - Dăncilă, o urgenţă naţională!", iniţiată de PNL, a fost prezentată luni în plenul Parlamentului, iar miercuri va fi supusă votului.

Pandea Ciprian

Motiunea de cenzură nu va trece! Nu are cum să treacă pentru că PSD și ALDE continuă să se bucure de o majoritate solidă în Parlament. Ca demers politic moțiunea de cenzură este lipsită de suportul legitim necesar. PNL reclamă preluarea guvernării cu Orban prim-ministru în condițiile în care românii nu le-au acordat încrederea și votul, iar majoritatea parlamentară stabilită în urma alegerilor se menține fără probleme.” susţine preşedintele PSD Călăraşi, Ciprian Pandea care a continuat „Din această perspectivă moțiunea de cenzură a PNL e de-un ridicol înduioșător. Nu este nimic altceva decât expresia servilismului absurd în fața președintele Iohannis, a cărei dorință de a o vedea pe prim-ministrul Dăncilă plecată din fruntea Guvernului nu s-a îndeplinit și care tocmai ce și-a anunțat o nouă candidatură.”

 

În opinia sa, moţinuea nu reprezintă decât o însăilare de minciuni iar datele atestate de de instituţiile financiare sunt ignorate cu bună ştiinţă. „Textul moțiunii este o însăilare de minciuni, dezinformări și interpretări tendențios-absurde ale realității. Date, fapte certe atestate de instituții internaționale sunt ignorate, ascunse cu premeditare în favoarea unei propagande fără niciun suport. România a avut cea mai mare creștere economică 6,9%–nimic, în moțiune dar PNL acuză un așa-zis guvern al incompetenților!

În al doilea rând, salariile și pensiile românilor au crescut – iarăși nimic! În schimb, PNL minte tendențios că inflația și ROBOR ar fi crescut din vina Guvernului, când de fapt sunt responsabilitatea BNR – așa a fost dintotdeauna!

În al 3-lea rând, puterea de cumpărare a crescut – din nou, nicio mențiune. În schimb moțiunea PNL dezinformează crâncen pe tema scumpirilor, când, în realitate,  prețurile produselor de bază au fost constante, de la o lună la alta, după influențele de la sfârșitul anului trecut datorate preponderent factorilor externi – creșterea prețului la țiței, acord european de liberalizare a tarifului la gaze și energie, curs valutar.

Datoria publică externă a României este în scădere, raportat la PIB. Nimic, doar că PNL trunchează adevărul și interpretează exact invers.

În al 5-lea rând, investițiile publice sunt la nivel record, realitate recunoscută în rapoarte ale CE, FMI și BM. Nimic! ...dar la PNL se vede invers; ori habar n-au ori mint cu tupeu!

Legile Justiției s-au dezbătut public luni de zile, includ propunerile magistraților, au fost votate și adoptate în Parlament, au verificate de Curtea Constituțională, refăcute de Parlament. ...Nimic din această adevăr nu contează pentru PNL! Dimpotrivă!

Acum Parlamentul pune în acord Codurile Penale cu Constituția țării. Sunt peste 100 de articole încă neconstituționale, cu directivele europene, cu deciziile CEDO. Este imperativ pentru că deja România a depășit termenul și riscă sancțiuni financiare foarte mari de la UE – 2 miliarde de euro penalizare plus amendă de până la 137 000 de euro/zi. Dar PNL-ul este preocupat de așa-zise reducerea prerogativelor lui Iohannis. Despre abuzurile suferite de zeci de mii de români, despre protocoalele secrete, despre aservirea securistică a justiției din ultimii 10 ani, nu suflă o vorbă!    

Toate aceste exemple și multe altele care pot fi extrase din moțiunea de cenzură arată fără dubiu inconsistența, falsitatea argumentelor PNL.” a precizat Pandea.

 

Liderul social – democraţilor călărăşeni a mai subliniat că minciunile din textul moţiunii n-au decât darul de a stârni patimile politice şi personale care să conducă la anarhie socială. „Minciunile din textul moțiunii sunt în fapt continuarea necesară dezinformărilor crâncene din spațiul public, din ultima perioadă și sunt menite doar să întrețină, să radicalizeze, să stârnească până la paroxism patimile politice și personale astfel încât să conducă la anarhie socială, doar pentru satisfacerea pohtei cea pohtit Iohannis, Guvernul său!” a conchis Pandea.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.