C. Pandea: Modificarea legislației parteneriatului public-privat (PPP) reprezintă încă un angajament respectat!

C. Pandea Guvern 1

Guvernul a adoptat, în şedinţa desfăşurată pe 10 mai, o ordonanţă de urgenţă care reglementează încheierea şi derularea parteneriatului public-privat.

Potrivit actului normativ, parteneriatul public-privat are ca obiect realizarea sau, după caz, reabilitarea şi/sau extinderea unui bun sau a unor bunuri care vor aparţine patrimoniului partenerului public.

De asemenea, ordonanţa reglementează posibilitatea de a se realiza în parteneriat public - privat şi proiecte care presupun exclusiv operarea unui serviciu public.

“Modificarea legislației parteneriatului public-privat (PPP) reprezintă încă un angajament respectat! Acela de a avea legi clare, uşor de înţeles, fără norme de aplicare sau acte subsecvente  care să nu necesite legislaţie subsecventă, care să faciliteze dezvoltarea și bunăstarea.” declară preşedintele PSD Călăraşi, Ciprian Pandea care a mai adăugat că “Noua formă a legii PPP înlătură blocajele și facilitează investițiile din România. Miliarde de euro vor intra în economia românească, în proiecte de infrastructură și de dezvoltare locală. Sunt zeci de investitori de mare calibru care vor să facă investiții în economia românească și care aveau nevoie de această clarificare legislativă privind parteneriatul-public-privat. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză este instituţia care va implementa la nivel central toate PPP, iar la nivel local, decizia va aparţine consiliilor locale şi judeţene.”

Principalele beneficii ale modificării legislaţiei PPP sunt: reducerea termenelor privind implementarea proiectelor, eliminarea zecilor de avize şi aprobari obligatorii în vechea legislaţie, eliminarea, în premieră, a normelor de aplicare a legii PPP, comprimarea/diminuarea drastică a duratei de realizarea a investițiilor.  Oamenii vor să vadă vadă că șantierele se deschid și că se lucrează efectiv, nu că stăm și ne încurcăm în hârtii și în contestații, extinderea ariei de aplicabilitate, inclusiv în zona serviciilor publice, cum ar fi de exemplu, administrarea unor spitale.

“Unul dintre elemente esențiale ale PPP este durata contractului de cel puțin 5 ani astfel încât orice proiect să fie viabil și deci atractiv pentru partenerul privat, adică: să facă posibilă finanțarea proiectului, să permită recuperarea investiţiei şi realizarea unui profit rezonabil şi să distribuie echitabil riscurile între partenerul public şi partenerul privat.” a conchis liderul social – democraţilor călărăşeni.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.