C. Pandea: FMI revizuiește în sens pozitiv creșterea economică a României

Pandea Ciprian

“Reevaluarea FMI de la 4,4% la 5,1% a creșterii PIB României în 2018, se apropie de estimarea pe care guvernul PSD-ALDE a construit bugetul acestui an, respectiv 5,5%”, susţine preşedintele PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul SGG care a continuat „Realitatea economico-socială din România impune FMI să-și ajusteze evaluările și să admită rezultatele performante ale actualei guvernări PSD-ALDE. Pentru 2018, FMI apreciază că România va avea o creștere economică de 5,1%, cu 0,7 puncte procentuale mai mult față de estimarea inițială. Este de salutat atitudinea FMI de a-și ajusta din proprie inițiativă estimările în acord cu realitățile economice românești; anul trecut a fost necesară o solicitare a premierului României pentru ca prognoza FMI să fie ajustată corect, după ce dăduse, în două rânduri estimări consistent mai mici decât rezultatele economice naționale.”

FMI comunică această revizuire pozitivă în raportul său semestrial privind conjunctura mondială. FMI anticipează că și anul viitor România va performa, și anticipează o creștere de 3,5%.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.