C. Pandea: Continuă procesul de creștere a salariilor și pensiilor

Salariile profesorilor cresc din toamna acestui an, în funcţie de calificarea pe care o are cadrul didactic. În lei, salariul va creşte începând cu suma de 262 de lei până la 800 de lei, în funcţie de calificarea pe care o are cadrul didactic.

Pandea Ciprian

“Guvernarea PSD-ALDE va adopta noi măsuri care vor  aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor. Salariile profesorilor vor creşte, din această toamnă, cu până la 800 de lei, în funcţie de calificarea pe care o are cadrul didactic.” a precizat liderul PSD Călăraşi, Ciprian Pandea care a mai adăugat că tot din toamnă este preconizată o nouă mărire a pensiilor. “Legea Pensiilor va fi pusă în dezbatere publică şi va fi votată la sfârșitul acestui an. La calculul vechimii se vor adăuga perioada stagiului militar, masteratul și facultatea care a fost făcută la cursuri de zi, precum și doctoratul. În primăvara anului viitor, pensiile vor crește din nou. Punctul de pensie va urca la 1.250, de la 1.100 cât e acum, de la 1 iulie.” a afirmat Pandea care a conchis “Toate acestea sunt posibile pentru că se văd deja efectele pozitive ale măsurilor adoptate până în acest moment. S-a redus deficitul la fondul de pensii la jumătate, mai exact cu 56,4%, ceea ce asigură bani suficient pentru pensiile aflate în plată dar şi pentru celelalte măsuri. În plus, 2 milioane de persoane în România pentru care nu fuseseră achitate contribuțiile sociale, sunt acum cu contribuţiile la zi.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.