C. Pandea: Cele mai relevante realizări ale programul de guvernare demonstrează preocuparea pentru rezolvarea marilor probleme ale românilor

La începutul săptămânii, premierul Viorica Dăncilă a prezentat Bilanţul după primele 6 luni de guvernare arătând că cifrele din macroeconomie confirmă creşterea economică sănătoasă înregistrată de ţara noastră în această perioadă.

Copy of c pandea 1

“Cele mai relevante realizări ale programul de guvernare, după șase luni de la instalarea cabinetului Dăncilă, demonstrează preocuparea pentru rezolvarea marilor probleme ale românilor – salarii și pensii mai mari, stabilitate, dezvoltare.” susţine preşedintele PSD Călăraşi, Ciprian Pandea care a detaliat, succinct, realizările guvernării PSD – ALDE din această perioadă. “Veniturile la bugetul de stat au fost în primele 6 luni din 2018 cu 12% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut. În vistieria statului au intrat cu aproape 15 miliarde lei în plus față de primul semestru al anului trecut. Lunar, acest lucru înseamnă o creștere de 2,5 miliarde lei sau 530 de milioane euro. Acest surplus a fost folosit pentru a susține creșterile de venituri ale populației, precum și creșterile cu investițiile publice.” a subliniat Pandea care a continuat “Transferul contribuțiilor sociale de la angajator la salariat a adus la buget un plus de 12,6 miliarde lei, cu aproape 37% mai mult decât anul trecut, fără a-i afecta nici pe angajați, nici pe angajatori. Beneficiul transferului contribuțiilor se vede și în reducerea cu aproape jumătate a deficitului de la bugetul de pensii.”

În ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, Pandea a spus “S-au deblocat programele europene și s-a recuperat din decalaj. Acum România are 19% absorbție, în condițiile în care media Uniunii Europene este de 20%. Pentru finalul acestui an obiectivul este un nivel de absorbție de  25%.”

Referitor la capitolul investiţii, liderul social – democraţilor călărăşeni a susţinut “Investițiile publice au crescut cu mai mult de jumătate din suma de anul trecut; au ajuns la 9,1 miliarde de lei. Investițiile străine directe au crescut cu aproape 66%, ceea ce ne arată că, din fericire, investitorii nu se lasă impresionați de știrile false și alarmiste lansate de criticii Guvernului.”

Pandea consideră că succesul măsurilor macroeconomice a fost transferat imediat în buzunarele românilor prin măsuri sociale. “După un an și jumătate,  șomajul este la cel mai mic prag istoric din ultimii 30 de ani - sub 3,5%. Pensia minimă garantată a fost majorată, exact așa cum era prevăzut în program, de la 520 lei, la 640 lei - o creștere cu 23%. Se încurajează crearea de locuri de muncă prin acordarea unei subvenții de 2.250 lei pe lună pentru angajator. Se acordă de acum o primă de angajare de 1.000 de lei și pentru cel care iese din șomaj. O măsură deosebit de importantă pentru pensionari este creșterea plafonului de venit pentru cei care pot beneficia de medicamente compensate cu 90%. Nu în cele din urmă, indemnizațiile pentru persoanele cu handicap s-au dublat față de decembrie 2016.” a conchis liderul PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.