C. Bîrcă: Singura soluție logică de ieșire din criză par să fie anticipatele

C. Bîrcă: Singura soluție logică de ieșire din criză par să fie anticipatele

Deputatul PSD de Călăraşi, Constantin Bîrcă a susţinut astăzi o declaraţie politică avându-l în prim plan pe premierul Cîţu şi despre dorinţa acestuia de a avea „guvernul” său „aservit personal intereselor sale de ascensiune politică”. Iată mai jos conţinut integral al declaraţiei politice

„Vreau Guvernul meu!

Titlul prezentei declarații nu se referă la deja consacrata dorință, la nivel înalt de a avea un guvern propriu. Este vorba aici despre dorința - încă prim-ministrului Câțu - de-a alinia un guvern aservit personal intereselor sale de ascensiune politică.

Încălcând regulile unei coaliții, disciplina de partid și principiile transparenței în actul de guvernare, Câțu a început să schimbe discreționar miniștrii – unul câte unul: sănătate, finanțe, justiție. Totul fără explicații sau justificări!

Departe de a lua apărarea celor demiși – incompetența USR-Plus este deja demonstrată, românii înțeleg din ce în ce mai mult că un guvern mai prost decât cel care dă această coaliție nu poate exista.

Acest guvern pueril în ansamblu nu înțelege responsabilitatea funcțiilor și aruncă în aer o țară!

Problemele pe care guvernanții le tratează cu indiferență sunt deosebit de grave.

Cresc prețurile necontrolat și nu se ia nicio măsură. În schimb, se ofera circ!

Salariile și pensiile înghețate nu dau semne de redresare decât peste doi ani.

Euro bate record după record. Criza politică cauzează căderi în lanț. Inflația depășește deja 5%.

Cel mai recent sondaj INSOMAR arată că 60% dintre români cred că Florin Cîțu este responsabil pentru scumpirile din ultima vreme.

La aceasta se adaugă “exportul problemelor interne”. Este absolut revoltătoare declarația premierului: “Am informat oficial, astăzi reprezentanți ai Comisiei Europene, guvernele SUA, Israel, Germania și ai altor State Membre UE, despre noul plan al partenerilor de guvernare de la București…”

Poate tot acest joc sinistru maschează neputinţa celor care guvernează România de a prezenta în faţa UE, programe de investiţii viabile prin Planul de Redresare şi Rezilienţă ceea ce privează, ţara de aproape 30 miliarde euro.

Se dorește modelul Bulgariei care se confruntă cu un impas politic prelungit, cu puține formule de a forma un nou guvern stabil după alegerile care au produs un Parlament fragmentat?

Față de această situație, Partidul Social Democrat, prin liderul său, Marcel Ciolacu, afirmă: “Dacă moțiunea alianței USR-AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în Guvern și Ghinea, să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate”.

Singura soluție logică de ieșire din criză par să fie anticipatele.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.