C. Bîrcă: Românii nu uită promisiunile sforăitoare ale actualilor guvernanţi din campania electorală - "Nu vom afecta drepturi câştigate, nu vom reduce salarii sau indemnizaţii!"

C. Bîrcă: Românii nu uită promisiunile sforăitoare ale actualilor guvernanţi din campania electorală - "Nu vom afecta drepturi câştigate, nu vom reduce salarii sau indemnizaţii!"

În ședința Camerei Deputaților din 31 martie, deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă a susținut o declarație politică având ca temă “Guvernul dă o nouă lovitură copiilor. Se intenţionează tăierea ajutoarelor pentru plata creşei şi a grădiniţei".

Iată în continuare textul integral al acestei declarații:

"Guvernul dă o nouă lovitură copiilor. Se intenţionează tăierea ajutoarelor pentru plata creşei şi a grădiniţei"

Românii nu uită promisiunile sforăitoare ale actualilor guvernanţi din campania electorală - "Nu vom afecta drepturi câştigate, nu vom reduce salarii sau indemnizaţii!".

Nu a trecut mult timp şi realităţile demonstrează fără dubii că minciuna are picioare scurte.

O propunere supusă dezbaterii publice de Ministerul Finanţelor îi îngrijorează pe părinţi, stârnind un val de nemulţumire - statul a hotărât să suspende plata celor 1.500 de lei pentru creşă şi grădiniţă.

Părinţii care au copii de până în 6 ani ar fi trebuit să primească 1.500 de lei lunar pentru plata creşei sau a grădiniţei. Măsura a fost suspendată la cinci luni după adoptare. Guvernul şi-a dat seama că nu are bani, lucru pe care aparent nu a reuşit să-l anticipeze înainte de campania electorală, când a lansat aceste promisiuni transpuse în lege.

Suma de 1.500 de lei ar fi trebuit acordată lunar pentru plata creşei şi a grădiniţei. Banii ar fi ajuns la părinţi prin intermediul angajatorului care, ulterior, îşi recupera sumele din impozitele plătite. Dar, Ministerul Finanţelor constată că pierde prea mulţi bani şi copiii nu merită această facilitate!

La cinci luni după publicarea legii în Monitorul Oficial, Executivul s-a răzgândit, după ce Ministerul Finanţelor a constatat că o astfel de facilitate ar costa statul 4,5 miliarde de lei.

Argumentaţia decidenţilor denotă mult cinism - "Conform estimărilor ulterioare ale Ministerului Finanţelor, mecanismul actual de scădere a plafonului fiscal de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil din impozitul pe profit datorat, poate genera, la nivelul anual, un impact estimat asupra veniturilor bugetare de 4,5 miliarde de lei, ceea ce ar presupune o creştere a deficitului bugetar cu 0,4 puncte procentuale, cu impact atât din perspectiva spaţiului fiscal restrâns, determinat de măsurile curente de susţinere şi stimulare economică, pe fondul pandemiei COVID-19, cât şi din perspectiva procedurii de deficit excesiv în care se află România, ajustarea fiscal-bugetară fiind o condiţie necesară pentru accesarea fondurilor alocate ţării noastre din Mecanismul pentru Redresare şi Rezilienţă".

Jalnic - 0,4 puncte procentuale reprezintă grija guvernanţilor pentru copii!

Ca o ironie a sorţii, apare şi menţiunea că "Măsura se suspendă de la 1 aprilie până la 31 decembrie 2022", deci, pentru primele trei luni ale anului legea dispune şi aduce efecte, ulterior, nu.

Aroganţa este completată de informarea că "Ministerul Finanţelor lansează un apel la dialog deschis către reprezentanţii Senatului României şi ai Camerei Deputaţilor şi îşi exprimă disponibilitatea de a oferi asistenţă în vederea rectificării prevederilor Legii nr. 239/2020, astfel încât aceasta să fie clară, echitabilă şi aplicabilă".

Nu, domnilor guvernanţi, parlamentarii de bună-credinţă nu au nevoie de "asistenţa" dumneavoastră specializată pe dezastru economic, avem nevoie de respectarea legislaţiei şi a promisiunilor, şi în mod special a măsurilor sociale!

Dacă măsurile Guvernului se înscriu pe linia dispreţului faţă de cetăţeni, alături de îngheţarea salariilor bugetarilor sau eliminarea voucherelor de vacanţă, este cazul să reflectaţi la faptul că aceşti copii, privaţi de ajutoare, sunt cei care vor trebui să achite la timpul lor sumele imense pe care le împrumutaţi zilnic, pe 30 de ani!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.