C. Bîrcă: Credința mea e că trebuie să îi apreciem și să îi susținem pe cei care ajută agricultorii

C. Bîrcă: Credința mea e că trebuie să îi apreciem și să îi susținem pe cei care ajută agricultorii

Membru al Comisiei pentru Agricultură, deputatul PSD de Călăraşi, Constantin Bîrcă a anunţat astăzi pe pagina personală de Facebook că a avizat favorabil Proiectul de Lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, inclusiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Potrivit noii legi, personalul contractual din cadrul unităților subordonate APIA va beneficia de un salariu similar cu cel din aparatul central al Agenției. Proiectul de Lege urmează să ajungă în plenul Parlamentului, unde există un acord al grupurilor parlamentare, cu excepția USR.

„Am lucrat în cadrul APIA și știu despre ce muncă este vorba acolo și cât de importantă este activitatea Agenției pentru fermierii români, așa că am sprijinit cu toată puterea această lege, fiind și unul dintre inițiatori. Aceasta face dreptate cu privire la salarizarea celor care ajută atât de mult agricultura din țara noastră. Reamintesc aici că APIA are de la intrarea României în UE o rată medie anuală de absorție a fondurilor europene de peste 96%, o performanță unică, și asta în condițiile unei structuri de personal mult subdimensionate. Credința mea e că trebuie să îi apreciem și să îi susținem pe cei care ajută agricultorii și prin această lege asta încercăm să facem.”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook de deputatul social-democrat călărăşean.

 

„Continuăm să susținem agicultura românească cu ajutoare de stat, astfel încât fermierii să treacă cu bine peste crizele cu care ne confruntăm.

Coaliția de guvernare a creat o nouă schemă de ajutor de stat de peste 200 de milioane de lei, de această dată, pentru sectorul zootehnic. Aceste fonduri completează pachetul de peste un miliard de lei, alocat săptămâna trecută, pentru sprijinirea a 800.000 de fermieri.

Susținem toți agricultorii români, care au avut mari probleme din cauza secetei de anul trecut, și vom face totul ca ei să poată înființa și lucra culturile în condiții optime în anul 2023. De asemenea, avem în plan un pachet suplimentar de ajutorare a procesatorilor, pentru o bună funcționare a întregului lanț alimentar.”

Constantin Bîrcă, deputat PSD Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.