C. Bîrcă: Cred cu tărie că educația este cea mai bună șansă la prosperitate, pentru comunitățile din județul nostru

C. Bîrcă: Cred cu tărie că educația este cea mai bună șansă la prosperitate, pentru comunitățile din județul nostru

Deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă a fost prezent miercuri, la Dragoș Vodă, acolo unde a avut loc festivitatea de inaugurare a Școlii Gimnaziale Nr. 1, modernizată cu fonduri europene. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Bîrcă a subliniat importanța investiției care reprezintă în opinia sa o oportunitate pentru elevii din comună.

“Cred cu tărie că educația este cea mai bună șansă la prosperitate, pentru comunitățile din județul nostru. Astfel, putem investi în generația de mâine, în copiii noștri, care ne vor lua locul și vor duce mai departe istoria și tradițiile.

De aceea m-am bucurat să particip la inaugurarea Școlii Gimnaziale Nr. 1, din Dragoș Vodă, un proiect binevenit, care reprezintă o oportunitate pentru tinerii de aici. Astfel de investiții în învățământ vor fi făcute peste tot unde este nevoie, în județ. Este angajamentul nostru, al echipei PSD Călărași.”, a scris parlamentarul social-democrat pe Facebook.

Proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere (prin desființare corpuri C1, C4), dotare Școala Gimnazială Nr. 1 Dragoș Vodă, comuna Dragoș Vodă, județul Călărași” a fost finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020, a fost depus în cadrul Axei prioritare 10 - „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 - „Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”, Obiectiv specific 10.1 „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, apel dedicat învățământului obligatoriu, Operațiunea B. Cererea de finanțare a avut o valoare totală de 10.368.536,94 lei, din care peste 8,6 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, aproximativ 1,3 milioane de lei este contribuția de la bugetul de stat, în timp ce beneficiarul asigură o cofinanțare de peste 200 de mii de lei.

S-au realizat lucrări de reabilitare, modernizare și dotare a 15 săli de clasă precum și de extindere a sălii de sport, intervenție necesară pentru buna desfășurare a orelor de educație fizică.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.