Borcea / George Burlacu: Sunt profund dezamăgit de ceea ce s-a realizat în această comună

Borcea / George Burlacu: Sunt profund dezamăgit de ceea ce s-a realizat în această comună

George Alexandru Burlacu este candidatul PSD pentru Primăria comunei Borcea. Un om care cunoaşte foarte bine problemele localităţi, un tânăr căruia îi pasă de evoluţia comunei sale. Fost consilier local în mandatul care tocmai se încheie, George Burlacu explică mai jos şi motivele care au stat la baza asumării acestei candidaturi.

Domnule Burlacu, de ce vreţi să candidaţi?

George Burlacu: Bună întrebare. Cred că această comună merită mult mai mult decât ce s-a făcut în tot aceşti ani şi mă refer acum strict la ultimii 4, în care am fost şi eu consilier. Sunt profund dezamăgit de ceea ce s-a realizat în această comună. În primul rând bugetul destul de ridicat faţă de celelalte comune din judeţul Călăraşi oferea posibilităţi mult mai mari de dezvoltare. Într-adevăr s-au făcut câteva investiţii legate de asfalt şi de o piaţă care nu e funcţională. De fapt am crezut până în ultima clipă că se va construi pe acea locaţie o grădiniţă. Eu am doi copii care urmează să meargă la grădiniţă în continuare, aici în Borcea şi sunt dezamăgit de condiţiile din unităţile de învăţământ. Se putea mult mai mult!

Am înţeles, din discuţiile purtate cu colegii dvs. de partid, că în cele două mandate nu s-au putut construi o grădiniţă, o şcoală. Căminul Cultural nu a fost reabilitat şi nu s-a putut amenaja nici măcar un parc.

George Burlacu: Este foarte adevărat. Am ţinut foarte mult la aceste lucruri, să investim în educaţia copiilor noştri din Borcea. De aceea am şi ajutat cât am putut şcoala la care copiii mei merg, grădiniţa în speţă. Se putea foarte uşor face cu fonduri europene, cu fonduri de la stat, să accesăm bani pentru a putea construi aceste „facilităţi” pentru copiii noştri.

Aţi fost consilier local şi observ că în programul dvs. de guvernare un loc aparte acordaţi transparenţei în cheltuirea banilor publici. De ce? Ce prerogative are un consilier? Nu se ştie ce votează?

George Burlacu: Într-adevăr, consilierul ar trebui să ştie ce votează însă în aceşti 4 ani, cât am fost consilier, nu ni s-a prezentat sau au fost prezentate foarte pe scurt proiectele precum şi modalităţile de cheltuire a banilor proveniţi din din bugetul local şi din alte surse judeţene şi naţionale. Nici vorbă. Ni se prezentau nişte hârtii sumare. Nişte propoziţii sumare în urma cărora noi trebuia să ridicăm mâna

Nici măcar proiectele privind execuţia bugetară nu vă erau prezentate?

George Burlacu: Nu, mai ales acestea au fost bine acoperite.

Să înţeleg că nu prea ştiţi ce s-a făcut cu banii, cu bugetul?

George Burlacu: Cu ruşine vă spun că nu ştiu. Deşi ar fi trebuit să ştiu, dar s-a creat aşa un sistem încât nu s-a putut duce la bun sfârşit o cerere făcută de noi, în calitate de consilieri. Ca să vă spun sincer în luna februarie 2020, am făcut o cerere către primar, către secretariatul primăriei, şi nici până în ziua de astăzi nu am primit răspuns.

Dacă veţi ieşi  primar, ce angajamente vă asumaţi?

George Burlacu: Voi da totul pentru comună, pentru comunitate. Am câteva proiecte, propuneri le spun eu, pentru comună. Trebuie să ducem un trai mai bun, mai confortabil şi mai sigur. În asta constă planul meu pentru următorii 4 ani ca şi primar.

Primăria va fi mereu cu uşa deschisă...

George Burlacu: Întotdeauna. Ca şi acasă la mine, ca şi la mine la fermă, uşa a fost întotdeauna deschisă pentru toată lumea.

Probleme au întâmpinat nu doar mămicile, părinţii cu copii şi cadrele didactice, observ că probleme au şi micii fermieri care îşi duc păcatele de pe o zi pe alta.

George Burlacu: Problemele fermierilor le ştiu destul de bine, fiind şi eu fermier. Sunt foarte multe probleme. În ultimii 8 ani de zile nu pot să spun că s-a creat un mediu favorabil pentru dezvoltarea lor. Niciodată nu a a avut loc o întâlnire a primarului cu oamenii ăştia pentru a identifica împreună soluţiile. Întotdeauna ar trebui să fii de partea celor care produc şi care încearcă să-şi dezvolte afaceri pentru un trai mai bun, cu consecinţe pozitive asupra întregii comunităţi locale.

În calitate de cetăţean, de contribuabil, de consilier, de părinte, v-aţi simţit vreodată jenat faţă un astfel de om care vă reprezintă?

George Burlacu: Da, de foarte multe ori.

Probabil că asta v-a şi determinat să ieşiţi la lupta directă.

George Burlacu: Exact. Declicul, să spun aşa, a fost când am dat copilul cel mare la grădiniţă. Am fost personal să discut cu conducerea primăriei, să investim în şcoală. Mi s-a spus că nu se poate, că nu este legal şi că s-au cheltuit nişte bani pentru ceea ce vroiam, adică încălzire, cu un an anterior şi că nu mai sunt alte fonduri la primărie ca să poată investi. Nu mai poate să investească în şcoală pe problema asta. Dar, de fapt, nu s-a investit nimic în şcoli.

Despre cei care sunt alături de dvs. în această competiţie ce ne puteţi spune? E o echipă completă?

George Burlacu:  Noi suntem o echipă puternică, complet[, strânşi din toate ramurile societăţii din Borcea. Avem profesori, avem oameni de afaceri, avem mici fermieri, mici întreprinzători, mămici, tătici nemulţumiţi, crescători de animale, directori economici. Avem o varietate socio-profesională foarte mare. Cu experienţa lor, cu sfaturile lor, împreună putem dezvolta această comună.

Unde credeţi că s-ar situa Borcea în raport cu comunele din preajma sa?

George Burlacu: Îmi asum acest răspuns şi pot să spun că suntem cu 3 trepte mai jos. Se poate, important este să vrei. Se pot face lucruri minunate cu această comună.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.