Al. Rafila: Primele cantităţi de Molnupiravir pentru pacienţii cu COVID-19 ar ajunge în ţară la sfârşitul săptămânii

Al. Rafila: Primele cantităţi de Molnupiravir pentru pacienţii cu COVID-19 ar ajunge în ţară la sfârşitul săptămânii

Deputatul PSD prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a anunțat miercuri, 26 ianuarie 2022, că primele cantităţi de Molnupiravir ar putea ajunge în ţară la finalul săptămânii.

„Lucrul pe care îl anunţ acum în premieră: am încheiat contractul, am semnat şi am stabilit ultimele detalii privind livrarea primului dintre cele două produse inovative, Molnupiravir, mă refer la cel care se administrează pacienţilor cu risc crescut, simptomatici, în centrele de evaluare sau în spitale. Primele cantităţi vor ajunge în România fizic probabil la sfârşitul acestei săptămâni, iar la direcţiile de sănătate publică, să le distribuie spitalelor şi centrelor de evaluare, în primele zile ale săptămânii viitoare”, a spus Alexandru Rafila, într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății a adăugat că 3.800 de medici de familie efectuează deja testări pentru noul coronavirus în cabinete proprii.

„Sunt deja 3.800 de medici de familie care au intrat în acest sistem. Ieri a fost prima zi în care au început să testeze. Din cauza asta a crescut şi numărul de teste la peste 100.000. Ne-am confruntat în weekend cu problema testării, pentru că medicii de familie în acest weekend prelungit nu au lucrat şi am căutat soluţii la nivelul Municipiului Bucureşti prin deschiderea a 28 de centre care să testeze, alături de Staţia de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pacienţii simptomatici pe baza unei programări”, a mai spus Alexandru Rafila.

Sursa www.psd.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.