2,36%, noul indice de referinţă pentru creditele în lei, care va înlocui ROBOR

2,36%, noul indice de referinţă pentru creditele în lei, care va înlocui ROBOR

Banca Naţională a României a publicat indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la creditele în lei.

Viaţa românilor cu credite se schimbă radical. 2,36% este noul indice de referinţă pentru creditele în lei.

Indicele ROBOR la trei luni era, în 30 aprilie, 3,37%.

Din 2 mai, BNR va publica indicele zilnic şi, la sfârşitul fiecărui trimestru, valoarea actualizată a indicelui de referinţă pentru creditele consumatorilor. În doar câteva ore, BNR va anunţa cum se vor calcula ratele pentru cei care vor să se împrumute de la bănci.

Un lucru este cert, ROBOR va fi înlocuit cu un alt indice de referinţă. Guvernul PSD este singurul guvern care s-a implicat activ în scăderea presiunii financiare pe care creditele o pun pe spatele românilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.