Viorel Ivanciu se va alătura campaniei de curăţenie World Cleanup Day, iniţiată de Let`s Do It, Romania!

Ivanciu PNL

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Călăraşi, Viorel Ivanciu, viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ, a declarat pentru www.arenamedia.ro că se va alătura campaniei de curăţenie World Cleanup Day, iniţiată de Let`s Do It, Romania! care se va desfăşura sâmbătă, 15 septembrie, de Ziua Curăţeniei Naţionale. “Am îmbrăţişat cu mare plăcere această iniţiativă şi voi participa la acţiunea de curăţenie care se va desfăşura sâmbătă, 15 septembrie, în municipiul nostru. Începând cu ora 8.00, împreună cu colegii mei din organizaţia municipală PNL Călăraşi ne vom strânge pe platoul din faţa Primăriei pentru a participa la această acţiune de strângere a gunoaielor. Pe care din păcate le vedem în parcuri, chiar şi pe străzi, în jurul blocurilor şi gospodăriilor. Îi aştept cu mare plăcere să ni se alăture toţi cei care iubesc curăţenia şi îşi doresc să aibă un oraş curat.” a declarat pentru www.arenamedia.ro viceprimarul Viorel Ivanciu.

În primăvara acestui an, Ivanciu împreună cu o parte din colegii săi de partid au iniţiat o campanie de curăţenie în Parcul Dumbrava, încercând să sensibilizeze opinia publică pe această temă. S-au colectat atunci zeci de saci cu deşeuri.

 

Let`s Do It, Romania! a anunţat lansarea inițiativei de curățenie World Cleanup Day, care își propune ca, pe 15 septembrie 2018, să mobilizeze toți românii la cea mai ambițioasă acțiune civică de până acum. La nivel internațional, 150 de țări se unesc în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day.

Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate. În România, Let`s Do It, Romania! își propune să mobilizeze 1 milion de voluntari. Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională se face pe www.letsdoitromania.ro, iar cei înscriși vor putea să-și aleagă zonele pe care le curăță prin intermediul aplicației World Cleanup.

România este la a 6-a Zi de Curățenie Națională. Până acum, Let`s Do It, Romania! a reușit să mobilizeze 1.400 000 de voluntari care au strâns peste 18 000 de tone de deșeuri. Rata de reciclare a deșeurilor a fost de 47%. La nivel international, România este una dintre cele mai apreciate țări din comunitatea Let`s Do It, World!, aplicația de mobil pentru identificarea deșeurilor fiind preluată și la nivel internațional sub numele World Cleanup Day.

Voluntarii mobilizați pe 15 septembrie vor curăța deșeuri a căror cartare sau identificare a mormanelor de deșeuri se realizează cu aplicația de mobil World Cleanup. Aplicația poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay. Cei care contribuie la Harta Deșeurilor pot câștiga premii în valoare de 17 250 de RON, precum laptop-uri, smartphone-uri și o excursie pentru 2 persoane în România. Cartarea se va încheia pe 2 septembrie, iar până acum au fost încărcate pe hartă 1600 de mormane de deșeuri.

Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat.

Rețeaua Let`s Do It, Romania! cuprinde echipe locale în cele 41 de județe, 200 de voluntari fiind parte din organizarea campaniei.

Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională de pe 15 septembrie se face pe www.letsdoitromania.ro.

https://www.letsdoitromania.ro / https://www.facebook.com/LetsDoItRO 

https://www.worldcleanupday.org/

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.