Vinovat: Iliuţă sau OUG-ul?

Spre finalul acestei luni se joacă „viitorul” directorului general al SC Ecoaqua SA, Cezar Neagu. Va rămâne sau nu în funcţie pentru următorii 4 ani? Iată o întrebare relativ simplă dar care necesită un răspuns “elaborat” din partea celor îndrituiţi!

După cum se ştie, domnia sa a fost declarat în decembrie, anul trecut, câştigător al concursului de selecţie a managerului general al operatorului de apă şi canal însă potrivit noului preşedinte al Adunării Generale a Acţionarilor Ecoaqua, Eduard Grama, au fost deja identificate câteva neconcordanţe între indicatorii de performanţă din Scrisoarea de aşteptări şi componenta de management din Planul de administrare, document care va fi supus aprobării AGA în perioada următoare.

Chestiunea, care comportă o atenţie aparte, a fost supusă atenţiei şi senatorului PNL, Răducu Filipescu, până în 2016, liderul CJ Călăraşi, domnia sa fiind întrebat, recent, cum comentează faptul că  liderii Consiliului Judeţean nu vor valida mandatul lui Cezar Neagu. „Şi dacă nu-l validează, ce? E un acţionar (n.r. Consiliul Judeţean) care spune nu. E majoritar? Nu! Atunci, salut! N-o să-l valideze, care-i problema? Ăsta era singurul liberal pe care nu l-a dat Iliuţă afară. Urma şi ăsta...” a spus distinsul senator liberal. În loc să ofere un răspuns tehnic, evident dacă ar fi ştiut, domnia sa a preferat unul politizat. Ba chiar năucitor!

Dincolo de faptul că frizează bunul simţ articulând frânturi de propoziţii care nu-i onorează CV-ul, domnul senator dovedeşte că nu ştie nici legislaţia în domeniu, deşi în calitatea sa de fost preşedinte al Consiliului Judeţean, instituţia cu cele mai multe acţiuni deţinute la Ecoaqua, s-a izbit în mod clar de ea. Desigur, nu m-aşteptam să ştie la perfecţie prevederile OUG 109 / 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, în baza căreia s-a făcut selecţia managerului dar nici să încurce merele cu perele. Poate că aşa lucra domnia sa pe vremuri. Cine ştie, poate că atât membrii Consiliului de Administraţie cât şi cei din AGA erau nişte „yes – men”, ori simpli executanţi ai voinţei sale, spusă sau sugerată.

În calitate de om pot să-l înţeleg. Între cei doi, Filipescu şi Neagu, există o pretenie veche, durabilă şi probabil că s-a străduit şi în aceste zile să-l susţină pe acesta, în faţa „balaurului” din fruntea Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, om rău, lipsit de suflet care şi-a făcut o pasiune din a „devora” liberali din vechiul PNL.

Dar ca om cu responsabilităţi impuse de statutul de fost preşedinte care a condus Consiliul Judeţean, e de neînţeles. Domnia sa ar fi trebuit să ai aibă măcar puţin habar de procedurile care conduc sau nu la validarea unui manager general al unei întreprinderi publice, de genul Ecoaqua SA, susţinută financiar din resurse publice. Şi nu să însăileze simple acuzaţii. Observ totuşi că şi-a făcut un „hobby” de a da întruna vina pe Iliuţă atunci când vine vorba de oamenii din fostul său anturaj profesional. Chit că aceştia (vezi exemple anterioare precum Sorin Vasilescu, Laurenţiu Samoilă, Alina Jipa ori Tudora Nicolae) au greşit sau nu. Această formă de „victimizare” n-o să-l facă „nici mai curat şi nici mai uscat”.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.