Va cădea capul lui Ludovic Orban?

Orban la Calarasi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban s-a aflat joi la Călăraşi pentru a lua pulsul organizaţiei judeţene în legătură cu posibila sa schimbare din funcţie, demers iniţiat deja de o parte don colegii săi din structura de conducere a partidului.

Întrebat dacă atacurile din ultima vreme iniţate de contestarii săi vor conduce la debarcarea din funcţie, Orban a declarat că a devenit ţinta unui bombardament informaţional susţinut din umbră de PSD. „De o lună de zile e un bombardament informaţional cu fake – news care e construit în special pe anumite site-uri. (...) Există o campanie dusă împotriva mea pentru că îi deranjează foarte tare pe pesedişti. Până  acum Antena 3 a organizat vreo 3 congrese la PNL doar că n-a reuşit să scoată nici măcar vreo semnătură pentru Congres. Ba sunt 34, ba sunt 24, nici ei nu mai ştiu câte filiale vor Congres. Nişte bazaconii!” a spus Orban în cadrul unei conferinţe de presă care a precedat şedinţa BPJ.

La „vârf”, săbiile s-au ascuţit demult. Ludovic Orban pregăteşte debarcarea tandemului Cristian Buşoi – Iulian Dumitrescu, consideraţi ca fiind principalii săi rivali în partid. Potrivit Adevărul, luni, Ludovic Orban va propune în şedinţa Biroului Politic (BPN) al partidului, modificarea statului PNL, mai exact a articolului care vizează demiterea şefilor de filiale (art. 86). În acest moment, un preşedinte de filială poate fi destituit cu votul a două treimi din membrii BPN, însă Orban vrea ca decizia să fie luată doar prin majoritate simplă, mult mai uşor de întrunit. Statutul PNL urmează să fie modificat de Consiliul Naţional al partidului, for care va fi conovat la mijlocul acestei luni.  Oficial, Ludovic Orban va pune decapitarea unor lideri liberali pe seama blatului cu PSD. Planul liderului PNL e gândit cu dedicaţie pentru Cristian Buşoi, preşedintele organizaţiei Bucureşti, şi Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, doi dintre liberalii care încearcă să-l dea jos pe Orban din fruntea partidului, dar şi pentru alţi şefi din teritoriu care au înţelegeri pe sub masă cu PSD şi ALDE.

Un alt lider liberal, Viorel Cataramă, în prezent primvicepreşedinte PNL Sector 2 a declarat la Antena 3 că Ludovic Orban trebuie înlăturat, pe cale statutară, de la şefia PNL reproşându-i-se faptul că nu este o persoană frecventabilă nici la nivelul Preşedinţiei, nu doar la nivelul altor partide de Opoziţie,

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.