Top 3 PNL în sondajul PSD. Mai bine băgaţi şampania la loc!

Top 3 PNL în sondajul PSD. Mai bine băgaţi şampania la loc!

Surse din PSD, desigur serioase dar mai ales responsabile, s-au spovedit deunăzi în spaţiul public, anunţând dezastrul în care se află partidul. Primele 3 poziţii în sondajul privind Primăria Călăraşi ar fi ocupate de 3 staruri liberale. Călărăşenii intervievaţi l-au pus în vârful clasamentului pe actualul primar, Dan Drăgulin, realmente un star guest, cu un procent de favorabilitate de 31%, pe 2 s-ar situa colegul său din Executivul primăriei, mai tânărul viceprimar, Dragoş Coman, cu 21% iar pe 3, ultimul pe podium, s-ar afla preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, cu 18%.

În faţa a unei astfel de „fotografii”, cum să nu bagi şampania la rece şi să vezi dacă-ţi ajung borcanele cu icre negre rămase de la europarlamentare? Pentru liberali, revelionul a venit mai devreme!

Carevasăzică, vreo 70% dintre cetăţenii acestui oraş care arată ca după un bombardament, se dau în vânt după PNL şi „perlele” sale politice. Şi unde mai pui că mai rămâne şi o „rămăşiţă” de vreo...30 de procente, în cadrul căreia, în mod normal, o altă „halcă” importantă ar reveni tot liberalilor care nu şi-au epuizat cadrele de conducere, apte să reprezinte cu cinste partidul într-o astfel de competiţie electorală. Răducu Filipescu, Viorel Ivanciu, Valentin Deculescu, Valentin Barbu ori Marian Dinulescu sunt nume cu greutate din vitrina de staruri PNL care dau fiori oricărui contracandidat, indiferent de partidul care-l susţine. Deci, în loc de 70%, procentul de favorabilitate s-ar duce lejer în 80, 90%. Pentru ceilalţi, e suficient doar că au figurat doar cu numele pe lista cu „propuneri” pentru Primărie.

Din afară, când vezi astfel de cifre, ai senzaţia că sondajul a fost realizat de fapt în toiul unei conferinţe municipale PNL Călăraşi. Numai printre liberali care şi-au manifestat astfel simpatia pentru un coleg sau altul. Nu şi în rândul călărăşenilor care s-au săturat să-şi vadă oraşul aproape în ruine, plin de gropi, îndatorat pe ani buni la bănci, pe nişte sume ameţitoare, condus de vreo 15 ani la rând doar de profesionişti marca PNL dar care din păcate pentru mulţimea multă şi tăcută, şi-au dovedit cu vârf şi îndesat capabilităţile.

Sondajul ar putea totuşi, într-o bună zi, să fie dat publicităţii de PSD dar până să ne lămurim cu privire la corectitudinea cifrelor, „măsurătoarea”ar trebui să însemne un semnal serios şi puternic pentru Drăgulin, Filipescu şi gaşca lor. Să le dea mult de gândit!

Actualul primar care va face tot posibilul să obţină susţinerea şi pentru cel de-al 3-lea mandat, se află, de fapt, în cădere liberă. Vizibilă şi deopotrivă, alarmantă!

Dacă în vara anului 2012, Drăgulin câştiga pentru prima oară bătălia pentru Primăria Călăraşi cu 18.379 de voturi (procent de 51,42%) din 32.557, valabil exprimate, e drept susţinut nu doar de PNL ci şi de PSD, în cadrul USL, patru ani mai târziu, reuşea, susţinut de data asta de PNL şi PDL, să-şi reînnoieze mandatul, obţinând doar 10.127 de voturi (39,33%) din 25.746, valabil exprimate.

Deci un minus de 8.252 de voturi, în condiţiile în care prezenţa la vot a fost mai mică cu 6.811 voturi! Unde a dispărut „zestrea” asta, de peste 8 mii de voturi? O astfel de “hemoragie” n-a sensibilizat pe nimeni?

Acum, cu 6-7 luni înainte de alegeri, Drăgulin este cotat în sondajul realizat de partidul rival cu 31%, ceea ce înseamnă că e pe o pantă descendentă care s-ar putea „acutiza” şi mai mult.

Obiectivele propuse în urmă cu 3 ani şi jumătate în campanie au rămas în marea lor majoritate tot pe hârtia cu promisiuni. În plus, apetitul său exagerat pentru împrumuturi contractate pe dobânzi deloc accesibile, în detrimentul accesării fondurilor guvernamentale ori europene, l-ar putea aduce în poziţia de cel mai „indezirabil” candidat în ochii călărăşenilor. Nu poţi să „investeşti” într-una pe datorie! Asta denotă disperare crasă!

În mod fals, liberalii se văd încă de pe-acum câştigătorii alegerilor de anul viitor. Mă refer nu doar la cele locale ci şi la cele parlamentare. Nu mi-e clar dacă şi-au pierdut cu totul simţul raţiunii. Sunt pe val, imaginându-şi că valul n-o să se mai spargă curând! Percepţia publică e însă cu totul alta.

Pe scurt, sondajul n-ar trebui să dea frisoane doar pesediştilor, incapabili să identifice, finalmente, nu doar candidatul ci şi câştigătorul ci şi liberalilor, aroganţi şi sfidători care vor propune şi la alegerile viitoare un candidat care a luat-o demult la vale. Să pierzi într-un ciclu de 4 ani peste 8 mii de voturi...asta înseamnă să te îmbeţi cu apă rece!

PS: Apropos de PSD, le-aş recomanda distinşilor lideri social - democraţi să-l ia în calcul pe Eduard Grama. Poate n-o lua 70% la alegeri dar în mod cert l-ar băga în perfuzii pe Drăgulin. Restul e....cancan!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.