Şoapta din plapumă şi chestia de sânge i-au stricat socotelile!

Şoapta din plapumă şi chestia de sânge i-au stricat socotelile!

Localităţile Borcea şi Dor Mărunt, „consistente” din punct de vedere al numărului de locuitori, au fost de-a lungul timpului două redute importante pentru PNL Călăraşi. Bunăoară, la ultimele alegeri europarlamentare, din 2014, comunele conduse atunci ca şi acum de Aniel Nedelcu Paţurcă şi Ion Iacomi au adus la coşul partidului peste două mii de voturi, necesare şi suficiente ca liberalii conduşi atunci de Filipescu Răducu George să câştige competiţia cu PSD şi aliaţii săi UNPR şi PC!

După 5 ani, competiţia dintre cele două partide se anunţă iarăşi extrem de agresivă însă liberalii ar putea porni bătălia cu un handicap major riscând să piardă controlul asupra celor doi primari. Şi implicit zestrea de voturi pe care ar fi putut s-o livreze cei doi edili peste 2 luni partidului care i-a dat lui Filipescu de toate mai puţin omenie şi respect faţă de cei din jurul său care l-au cocoţat vremelnic în vârful grămezii cu beneficii. Şi asta din motive familiale.

Primul este căsătorit cu senatoarea PSD de Călăraşi, Roxana Paţurcă iar cel de-al doilea este fratele liderului organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Iulian Iacomi. Curat ghinion s-a abătut asupra lui! De aici şi disperarea sa, concretizată şi prin declaraţiile făcute recent într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul cabinetului senatorial. „Şoapta din plapumă e periculoasă. Pot să-i şoptesc eu lui Aniel cât i-oi şopti, s-a întors Roxana pe-o parte s-a dus, s-a terminat orice fel de discuţie. Aia nu mai ţine de el. La al doilea primar e o chestie de sânge. Şi acolo mai e o treabă. Ion n-o să plece de la PNL la PSD. Dar Iulian îşi ia voturile de la Dor Mărunt şi dacă nu vrea Ion. El a fost 8 ani primar acolo şi are oamenii lui cu care a făcut de toate. Şi bune, şi rele. El şi le ia oricum. I-am zis lui Ion atâta: Băi băiete, dacă tu reuşeşti să baţi PSD-ul la un vot distanţă, eu zic, băi, e ok. Dacă nu poţi, nu poţi! Dar nu pleacă Ion!” a răspuns Filipescu la întrebarea pusă cu referire la prezenţa celor doi primari la Conferinţa judeţeană extraordinară de alegeri a PSD Călăraşi din 10 martie.

Dincolo de limbajul care-l onorează şi-l face mândru că e un demn urmaş al Brătienilor, Filipescu Răducu are motive serioase de îngrijorare. Vezi cifrele de mai jos şi-o să-i înţelegeţi neliniştile. Ba chiar şi frustrările. Uitând că de vreo 2 ani nu mai e decât un simplu vicepreşedinte, el se comportă şi acum exact ca un boss veritabil, ca în vremurile bune, subminându-i cu bună ştiinţă (pentru a câta oară?) poziţia şi aşa şubrezită de preşedinte a “discipolului” său, Drăgulin Daniel Ştefan. Ne-am cam lămurit. Pentru el, primarii au fost, sunt şi vor fi doar nişte “băieţi” care trebuie să pună, de fiecare data, partidul pe primul loc şi să execute cu sfinţenie ordinele sale seci şi reci.

N-o să vă vină să credeţi dar Filipescu pare acum prins ca-ntr-o menghină între “şoapta din plapumă” şi “Ion nu pleacă”. Cum să-l doboare pe el, până la urmă, nişte…sentimente omeneşti?! Pentru el, numărul de voturi a fost întotdeauna infinit mai important decât “realitatea”. Te-apucă şi mila când îl priveşti bătând cu disperare la nişte uşi aproape închise ca un cerşetor de joasă speţă!

Şocul este enorm văzând că Borcea şi Dor Mărunt intenţionează să-i întoarcă spatele. Stau şi mă întreb, ce va face “cerşetorul de voturi” dacă se va trezi, în curând, şi cu alte surprize? Oricum, nici ameninţările nu mai sunt ce erau odată!

 

Alegeri europarlamentare 2014

BORCEA

Total alegători înscrişi în liste: 6.988

Total alegători prezenţi la urne: 2.287

Prezenţa la vot: 32,73%

Total voturi valabil exprimate: 2.183

Total voturi nule: 104

TOP 4

PNL: 965 voturi / 44,20%

Alianţa PSD UNPR PC: 616 voturi / 28,21%

PDL: 273 voturi / 12,50%

PMP: 106 voturi / 4,85%

 

DOR MĂRUNT

Total alegători înscrişi în liste: 5.200

Total alegători prezenţi la urne: 2.133

Prezenţa la vot: 41,02%

Total voturi valabil exprimate: 1.993

Total voturi nule: 140

TOP 5

PNL: 1166 voturi / 58,50%

PDL: 339 voturi / 17,00%

Alianţa PSD UNPR PC: 227 voturi / 11,38%

PP-DD: 63 voturi / 3,16%

 

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI

Total alegători înscrişi în liste: 257.938

Total alegători prezenţi la urne: 93.483

Prezenţa la vot: 36,24%

Total voturi valabil exprimate: 87.004

Total voturi nule: 6.479

TOP 4

PNL: 30.394 voturi / 34,93%

Alianţa PSD UNPR PC: 28.319 voturi / 32,54%

PDL: 10.178 voturi / 11,69%

Mircea Diaconu (candidat independent): 4.055 voturi / 4,66%

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.