Să nu vă pară rău de ghimpele din talpă!

Să nu vă pară rău de ghimpele din talpă!

Pentru că a intrat în coliziune directă cu preşedintele partidului, coincidenţă!, şi rivalul său direct în competiţia internă pentru Primăria Călăraşi, Dragoş Coman are, după părerea mea, zilele numărate în PNL. Nu că-l vor da afară ei, ci, pur şi simplu, îl vor face să-şi ia lumea în cap şi să plece unde-o vedea cu ochii. Trimis la Bucureşti să ocupe o funcţie ministerială doar ca să scape de el, Dragoş Coman le stă demult timp lui Drăgulin şi multor alţi susţinători de-ai săi ca un ghimpe în talpă.

Întrucât şi-a permis „luxul” să anime puţin spiritul democraţiei în partid, militând ca un naiv incurabil pentru iniţierea unui sondaj de opinie care să surprindă până la urmă cel mai bine plasat liberal în bătălia pentru Primărie, Coman a fost astăzi „executat”. Păcat că au dat sentinţa fără o judecată propriu – zisă. A contat enorm şi faptul că presupuşii săi aliaţi care l-au încurajat, de-a lungul timpului, să dinamiteze poziţia lui Drăgulin, l-au lăsat din braţe la mijlocul drumului. Şi mă refer cu precădere la senatorul Filipescu despre care toată lumea în partid ştie căt de mult îl „preţuieşte” pe Dragoş. Dar pentru că maioul e întotdeauna mai aproape de piele decât cămaşa, Filipescu s-a răsucit la momentul potrivit după ce a înţeles că „lumina” care-l menţine pe Drăgulin pe „drumul cel bun”, izvorăşte de ceva vreme de la Prahova!

Coman o fi pierdut meciul, poate şi campionatul, disputat şi el în condiţii vitrege însă el rămâne un competitor important nu doar pentru „drăgulinii” şi „filipeştii” din partid, având suficiente resurse să-şi „ranforseze” cariera politică. Sunt sigur că visul său de a deveni primul gospodar al Călăraşiului n-o să-i dea pace multă vreme de-acum încolo.

Tot răul e însă spre bine. În mod normal, Dragoş Coman are multe de învăţat din acest mic eşec personal. Mai întâi de toate, să-şi aleagă cu mai multă grijă aliaţi şi pseudo – aliaţii în partid. Nu tot ce e pe cer, străluceşte! În al doilea rând, ca să conteze, ar trebui să devină lider în partid şi nu în afara lui. Dacă măcar jumătate din susţinătorii săi s-ar fi aflat acum în PNL Călăraşi, Dragoş ar fi fost demult declarat liderul de „iure” al partidului! În al 3-lea rând, bătălia pentru Călăraşi trebuie continuată. În partidul ăsta sau altul. Altfel, Dragoş Coman riscă să piardă şi cel mai de preţ „capital” al său: simpatia sinceră a multor călărăşeni, indiferent de vârstă.

„Înfrângerea” lui Coman n-ar trebui să devină subiect de chef stropit cu bere sau whisky, prin partid. Contribuţia lui la victoria din 2016 a lui Drăgulin&Co n-a fost contestată de nimeni. Mai clar, voturile „aduse” de Dragoş pentru PNL, la locale, poate că au făcut diferenţa! „Călăii” de azi ştiu la ce mă refer! Coincidenţă sau nu, alte alegeri bat la uşă. Să nu vă pară rău de ghimpele din talpă! 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.