Rectificare în bătaie de joc!

Rectificare în bătaie de joc!

Rectificare în bătaie de joc pentru localităţile conduse de primari PSD. Pentru  că au aceştia refuzat să treacă la PNL, liberalii au decis să-i sancţioneze şi pe cetăţenii acestor comunităţi care au primit, pur şi simplu, firimituri de la Orban&Co.

Potrivit Hotărârii 758 / 10.09.2020 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară pus la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unităţi administrative, publicată în Mof 838 / 11.09.2020, primăriile din mediul rural au primit câte 250 de mii de lei, ba mai mult Curcani urmând să încaseze doar 200 de mii de lei. Pesemne că s-au supărat rău Drăgulin&Co pe primarul Gazu!

Municipiul Olteniţa, condus de un primar PSD, cu vreo 28 de mii de locuitori, va primi doar 900 de lei, cu 120 de mii de lei în plus faţă de cea mai mică comună PNL, Dichiseni (1734 de locuitori!). Oraşele Fundulea şi Budeşti, aflate tot sub administraţie PSD, vor încasa fiecare câte 500 de mii de lei.

În schimb, Orban cel Bun a fost destul de darnic cu primarii partidului pe care-l conduce. Municipiul Călăraşi, condusă de mega starul Drăgulin a luat potul cel mare adică 5 milioane de lei (la ce găuri are ar fi avut nevoie şi de 50 de milioane de lei!). În clasament urmează comuna Dichiseni, acolo unde locuieşte într-o viluţă amărâtă Drăgulin, cu 780 de mii de lei.

Câte 650 de mii de lei vor primi oraşul Lehliu Gară, cu un fost pesedist de top la timonă, Iulian Iacomi şi comunele Borcea, Dor Mărunt (fratele fostului pesedist din fruntea oraşului Lehliu Gară!), Grădiștea, Jegălia, Dragalina, Modelu, Spanţov, localităţi cu potenţial electoral mare, pro PNL. În plus, primarii localităţilor Grădiştea şi Modelu sunt şi primvicepreşedinţi ai PNL Călăraşi. Cine-mparte, parte-şi face!

Pe ultima treaptă figurează liberalii de mâna a 2-a, jupâni peste 19 comune, care au primit câte 580 de mii fiecare (inclusiv primării conduse de foşti pesedişti, Ştefan cel Mare, Tămădău Mare şi Lehliu).

Atât s-a putut!

Care a fost criteriul de alocare? Nu vă mai bateţi capul: POLITIC!

Ca să nu mai aveţi vreun dubiu, Orban&Co nu dau nici măcar doi bani pe faptul că sunt călărăşeni peste tot care au nevoie de investiţii în comunităţile în care trăiesc nu doar în cele administrate de PNL. Băi pufoşilor, i-aţi taxat pe călărăşeni care nu vor uita că sunt bătaia voastră de joc!

Potrivit HG 758 / 10.09.2020 s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020 cu suma de 1.339.978 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevpzut în bugetul de stat pe anul 2020 şi alocarea acesteia bugetelor locale ale unităţilor administrativ – teritoriale pentru plata cheltuielilor curente şi de capital

Sumele încasate de fiecare UAT de pe raua jud. Călăraşi (exprimate în mii lei)

MEDIUL URBAN

5.000: CĂLĂRAȘI

900: OLTENIȚA

650: LEHLIU-GARĂ

500: BUDEȘTI, FUNDULEA

MEDIUL RURAL

780: DICHISENI

650: BORCEA, DOR MĂRUNT, GRĂDIȘTEA, JEGĂLIA, DRAGALINA, MODELU, SPANŢOV

580: ALEXANDRU ODOBESCU, BELCIUGATELE, CĂSCIOARELE, CHIRNOGI, CHISELET, CIOCĂNEȘTI, CRIVĂŢ, DOROBANŢU, FRUMUȘANI, INDEPENDENŢA, LEHLIU, LUICA, ȘOLDANU, ȘTEFAN CEL MARE, ȘTEFAN VODĂ, TĂMĂDĂU MARE, ULMENI, ULMU, VLAD ŢEPEŞ

250: CUZA VODĂ, DRAGOŞ VODĂ, FRĂSINET, FUNDENI, GĂLBINAȘI, GURBĂNEȘTI, ILEANA, LUPȘANU, MÂNĂSTIREA, MITRENI, NANA, NICOLAE BĂLCESCU, PERIȘORU, PLĂTĂREȘTI, RADOVANU, ROSEŢI, SĂRULEȘTI, SOHATU, UNIREA, VALEA ARGOVEI, VASILAȚI, VÂLCELELE

200: CURCANI            

TOTAL: 33.547.000 LEI

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.