PNL / V. Ivanciu: Sper să găsim căile prin care să punem în valoare acţiunile şi oamenii cei mai potriviţi

Ivanciu birouSe anunţă o săptămână importantă pentru PNL Călăraşi. Marţi, 25 aprilie vor avea loc alegeri în cadrul organizaţiei municipale PNL Călăraşi iar două zile mai târziu, liberalii vor decide prin vot viitoarea conducere a organizaţiei judeţene.

Viceprimarul Viorel Ivanciu şi-a depus candidatura pentru una din cele două funcţii de primvicepreşedinte al organizaţiei municipale urmând a candida şi pentru o funcţie de vicepreşedinte la judeţ. În opinia sa, partidul are nevoie de lideri puternici, autentici, responsabili, capabili să conducă organizaţia spre o nouă victorie la localele din 2020.

Domnule viceprimar Ivanciu, ne apropiem de ziua alegerilor la nivelul organizaţiei municipale PNL Călăraşi, alegeri programate marţi, 25 aprilie. Aş vrea să vă întreb care este starea de spirit în cadrul organizaţiei, în momentul de faţă.

În preajma alegerilor, sigur că atmosfera este încordată. În principiu sunt oameni care îşi doresc anumite funcţii şi aici i-aş împărţi în două categorii: unii care merită să ocupe anumite funcţii şi alţii care doar doar ei consideră că merită şi se consideră nedreptăţiţi.

Sigur că sunt oameni care vor fi poate un pic nedreptăţiţi, aşa se întâmplă întotdeauna. Vor fi şi oameni care poate, eu ştiu, ar merita mai puţin dar la alegeri se pot întâmpla ambele situaţii. Eu sper ca marea lor majoritate, oamenii valoroşi, oamenii care au muncit pentru partid şi poate să-l ducă înainte, să fie „recompensaţi” dacă putem spune aşa cu aceste funcţii. În primul rând ei trebuie să şi le dorească, şi să se înhame la treabă pentru că urmează o perioadă foarte grea. Sper să avem înţelepciunea şi noi ca să promovăm în aceste funcţii oamenii cei mai valoroşi din organizaţia noastră.

Aţi preluat conducerea filialei locale într-un moment teribil, în preajma alegerilor prezidenţiale din 2014. S-a schimbat partidul de atunci şi până acum în bine?

Grea întrebare. Cred că e mai uşor să-l preiei mai de jos aşa şi să începi să faci nişte paşi. E mai greu să-l menţii la o anumită treaptă şi cu siguranţă foarte greu să-l dezvolţi. Eu mi-am făcut treaba într-o perioadă grea, nu am fost singur, am avut nişte oameni lângă mine care m-am impresionat în mod plăcut prin devotament, prin muncă, prin tot ce au făcut ei şi lucram în nişte condiţiile grele. Acum datele problemei în partid s-au schimbat avem toate ingredientele care ne conduc spre ceva mai bun. Sper să găsim căile prin care să punem în valoare acţiunile şi oamenii cei mai potriviţi.

V-aţi depus candidatura pentru una dintre cele două funcţii de prim-vicepreşedinte?

Da, cred că era normal să mi-o depun având în vedere faptul că am fost o perioadă şi preşedintele acestei organizaţii. Am lăsat primarul oraşului să candideze la preşedinţie pentru că aşa mi s-a părut corect. Este omul care a fost ales de 11 mii de călărăşeni iar noi ceilalţi care vremelnic am condus această organizaţie am încercat să ne poziţionăm corespunzător cu activităţile pe care le-am desfăşurat, cu implicarea şi verticalitatea noastră.

Sper să alegem un om echilibrat, care a muncit pentru partid

Tot în această săptămână sunt programate şi alegerile la judeţ. Estimaţi o competiţie încinsă?

Da, la judeţ va fi altceva, este o organizaţie mult mai mare. Eu o cunosc doar în parte, nu sunt foarte mulţumit de ce s-a întâmplat la judeţ până acum, motivele le ştiţi şi nu are rost să le mai discutăm dar asta nu înseamnă că părerile sau ideile mele sunt neapărat cele mai bune.

Cred sau mai degrabă sper ca şi acolo să se întâmple lucruri frumoase, să alegem un om echilibrat, un om care a muncit pentru partidul ăsta, care să ne reprezinte pe toţi şi care să ne armonizeze pe toţi. Lucru care nu este greu. Fac echipă cu Dan Drăgulin la primărie, aş face şi m-aş bucura dacă el ar fi alesul şi la organizaţia judeţeană.

Credeţi că va ieşi PNL mai puternic din aceste două încercări?

Dacă oamenii care formează organizaţia sau delegaţii care vor alege structurile acestea de conducere atât la municipiu cât şi la judeţ vor lăsa interesele personale la o parte, vor lăsa credinţele lor şi vor gândi în spiritul partidului, al organizaţiilor respective, atunci da, va ieşi mai puternic. Sper să aibă verticalitatea, sper să aibă curajul de a vota acolo aşa cum gândesc ei şi nu de frică sau din alte motive.

Ei trebuie să înţeleagă că au posibilitatea pentru următorii 4 ani să îngroape partidul acesta sau să-l dezvolte. Mai sunt câteva zile, eu cred că sunt oameni responsabili, cred că se vor gândi până joi şi vor face alegerile corecte.

Acesta ar fi şi mesajul dumneavoastră către toţi liberalii autentici?

Sigur că da! Trebuie să alegem oamenii care să ducă partidul ăsta înainte, să-l dezvolte şi nu alt gen de oameni care s-au strecurat între noi în organizaţie şi care, poate sfătuiţi sau influenţaţi de anumite situaţii sau anumiţi oameni n-au adus nimic în plus în ultimul timp.

Mulţumesc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.