PNL-ul şi sateliţii săi!

PNL-ul şi sateliţii săi!

Liberalii nu concep decât victoria la scrutinul din 27 septembrie. Asta înseamnă să pună mâna pe preşedinţia Consiliului Judeţean, pe un număr cât mai mare de mandate de aleşi judeţeni şi de primari de UAT-uri. Dacă se poate să obţină, măcar, aceleaşi rezultate din 2016!

Pentru asta au scos la bătaie toată artileria grea. Inclusiv Prefectura a fost pusă la treabă, prefectul şi unul dintre subprefecţii semnând vineri Ordinul de încetare a mandatului de consilier judeţean al lui Vasile Iliuţă chit că au iniţiat o mare ilegalitate. Dar nu mai contează, PNL e la guvernare şi în consecinţă şi organele de „represiune” stau cuminte în bamca lor dacă e vorba de liberali!

În plan politic, Răducu Filipescu (64 de ani) e mai harnic ca oricând. Cu ajutorul lui Ciprian Pandea şi George Chiriţă, transferaţi în partid încă din martie, a început „destructurarea” PSD-ului. Cam timid, ce-i drept!, dar presiunea ar putea creşte până pe 17 august. Doi primari au anunţat deja că vor candida sub sigla PNL. E vorba de Nicolae Pandea, la Ştefan cel Mare (nu-i nicio surpriză!), Constantin Chirică, la Tămădău (despre ultimul se spune că a fost ademenit cu o ofertă de job pentru fiica sa) şi Ionuţ Stan, de la Lehliu Sat.

Liberalii anunţă peste tot că alţi 3 primari PSD sunt ca şi transferaţi. La ultima întâlnire de la Dor Mărunt, la care a participat şi primvicepreşedintele Iulian Dumitrescu s-a vorbit chiar de o listă mai mare în care figurau primarii de la Fundulea, Fundeni, Gălbinaşi şi Vasilaţi. Pe de altă parte este iminentă şi înrolarea în PNL a fostului preşedinte PSD, Iulian Iacomi care va candida în continuare la Lehliu Gară. Ultimul şi-a trimis înainte şi „favoriţii” săi şi mă refer la Alin Ploeşteanu (Frăsinet), Bogdan Lascu (Nicolae Bălcescu) şi chiar Bogdan Gingaşu (Mânăstirea).

Presiuni enorme se fac şi pe primarii lui Iliuţă însă foarte probabil nici unul nu va ceda presiunilor. Şi au destule mijloace la îndemână!

Un alt posibil inamic a fost şi el pus cu botul pe labe. E vorba de USR care a anunţat prin şefa sa, Amelia Giurcan că a rupt alianţa cu PLUS iar semnarea unui protocol cu PNL care prevede liste comune de candidaţi inclusiv la CJ Călăraşi, e o chestiune care se va concretiza în câteva zile. Adică USR nu va mai avea contracandidat pentru Valentin Barbu iar toţi useriştii se vor încolona cuminţi în spatele lui Drăgulin şi Filipescu.

Să nu vă surprindă dar liberalii, prin acelaşi Răducu Filipescu, controlează şi PRO România, partidul format din foşti social – democraţi total nemulţumiţi de „dictatura” lui Iacomi şi Paţurcă. Elementele de legătură rămân Pandea şi Chiriţă care dau o mână de ajutor lui Meseşeanu astfel încât candidaţii PRO România, în localităţi, să obţină cât mai multe voturi pe seama PSD-ului. Cel mai probabil dacă „experimentul” va reuşi, iar PRO România va trece pragul, bineînţeles, cei mai importanţi candidaţi vor fi cadorisiţi cu funcţii de vicepreşedinte, respectiv de viceprimar la Călăraşi şi Olteniţa. De altfel se şi observă că liderii PRO România evită să lanseze critici la adresa PNL-ului şi a liderilor săi. Municipiul Călăraşi ar fi un foarte bun exemplu!

Filipescu&Co pun, aşadar, la bătaie tot arsenalul ca să câştige, de fapt, bătălia cu Iliuţă. Pentru că ei „controlează” tot, mai puţin pe Iliuţă pe care l-au tocat, l-au demonizat în fel şi chip încă din 2017. Sunt foarte pricepuţi în arta manipulării şi mai ales a denigrării, „tehnicile” lor fiind îmbunătăţite de la un ciclu electoral la altul.

În toată această campanie de conservare a puterii, Drăgulin şi Filipescu uită un amănunt esenţial: realitatea! Pe care cetăţenii judeţului o resimt după 16 ani de guvernare locală îndoielnică. Şi care contrastează puternic cu cea indusă de baronii PNL. Păcat, pe ei nu i-a întrebat nimeni nimic. Cică ei ar trebui să fie musai de acord cu primarii / candidaţii partidului. Aşa părere prostă aveţi despre ei?

Acest articol reprezintă o opinie

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.