PNL / Ţopăiala generalului!

PNL / Ţopăiala generalului!

Dan Drăgulin şi Răducu Filipescu, cei mai importanţi liberali călărăşeni ai momentului, şi l-au dorit încă din prima clipă de după instaurarea Guvernului Orban, pe 4 noiembrie, pe Marian Stoica, liderul organizaţiei de pensionari a partidului, în funcţia de prefect al judeţului. Nici un alt nume n-a mai fost vehiculat pe surse, semn că încrederea lor în „capabilităţile” generalului de brigadă cu o stea (r) a fost întotdeauna la cote înalte. Ori din acest punct de vedere, cei doi lideri PNL „n-au precupeţit” nici un efort să-şi vadă favoritul instalat în fruntea Prefecturii. Ce le-a stat în putinţă, au făcut! Călcând, vizibil, chiar şi pe legea penală.

Aşadar pentru a deveni prefectul lor, Marian Stoica trebuia, mai întâi de toate, să devină funcţionar public. Ori pentru asta, trebuia angajat, desigur, în urma unui concurs, cât mai repede, într-o instituţie publică, fie ea primărie, consiliu judeţean, serviciu public deconcentrat, etc. Soluţia au găsit-o, pe cale politică, tocmai la...Măgurele, oraş cu puţin peste 10 mii de locuitori din Ilfov, judeţ controlat de liberali de sus până jos.

Potrivit anfp.ro, Primăria oraşului Măgurele a iniţiat pe 24 octombrie Concursul de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului oraşului Măgurele, judeţul Ilfov, ce urma să aibă loc pe 25 noiembrie. Adică o lună mai târziu. Concret, „câştigătorul” urma să activeze în cadrul Compartimentului programe şi dezvoltare locală, în calitate de consilier, cls. I, grad superior.

Se ivise aşadar o oportunitate nesperată care nu putea fi ratată de domnii deştepţi de la Călăraşi, mai ales că şi Orban, premier cu acte în regulă din 4 noiembrie seara, urma şi el să declanşeze jihadul în rândul prefecţilor şi subprefecţilor, susţinuţi până atunci de PSD.

Stoica a fost trimis la concurs şi pentru că a învăţat bibliografia pe rupte, evident l-a şi câştigat, „stricând” probabil şi „socotelile” primarului Narcis Constantin, liberal şi el. Cine ştie, poate că o fi promis omu’ postul altcuiva, mult mai apropiat!? Dar nu mai conta. Cauza de la Călăraşi a partidului era mult mai importantă.

Stoica n-a avut timp nici măcar să-şi cunoască noii colegi pentru că n-a stat acolo, în biroul din cadrul Primăriei Măgurele, decât o zi, adică vineri, 29 noiembrie. Pentru că pe 2 decembrie, deci după două zile de weekend, 30 noiembrie, sâmbătă, respectiv 1 decembrie, duminică, se transferă la...Primăria Călăraşi, condusă de şeful PNL Călăraşi, Dan Drăgulin. De ce domnu’ primar?

Dar nici aici nu face mulţi purici pentru că după doar 6 zile lucrătoare şi 2, de weekend, mai exact din 10 decembrie, acelaşi respectabil general de brigadă, fost şef al IJJ Călăraşi şi IJJ Argeş, se mută cu serviciul la...Prefectura Călăraşi, instituţie pe care vrea s-o conducă în calitate de prefect.

Frumoasă, admirabilă chiar, „ţopăiala” generalului prin aceste 3 instituţii publice, în doar 10 zile lucrătoare! Cine altcineva ar mai fi putut avea parte de un astfel de „parcurs” într-un timp atât de scurt?

Iată că de mai bine de 10 zile, viitorul prefect este „pontat” la Prefectură şi aşteaptă să fie propulsat, politic, în jilţul de prefect, de şeful său suprem Orban, încasând, până s-o mai putea, şi pensia, care sare binişor de 12-13 mii de lei dar şi noul salariu.

Pe scurt, aşa intenţionează liberalii de la Călăraşi, în frunte cu Klaus Iohannis, să construiască România normală? Punând “pile” cam peste tot? Şi atunci cu ce erau mai „mizerabili” cei de la PSD, pe care i-au tot hulit de-a lungul ultimilor ani, îngeraşii de la PNL?

Nu cred că ditamai generalu’, ieşit la pensie de vreo 2 ani jumate, avea nevoie de un astfel de “tratament prefereanţial” din partea politicului, indiferent de culoarea lui doar pentru o sinecure care se tot lasă aşteptată.

Dacă ar mai avea un dram de demnitate pe care i-a conferit-o, totuşi, haina militară, Marian Stoica ar trebui să facă imediat un pas în spate. Iar dacă tine morţiş să pună şi el umărul la construirea României normale, alături de colegii săi de partid, poate s-o facă şi din altă…poziţie. Prefectura este totuşi o “subordonată” a Guvernului României şi nu a PNL Călăraşi!

ALDIS4

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.