PNL / Ridicolul a scăpat de sub control!

PNL / Ridicolul a scăpat de sub control!

Ideea de a-l da jos, cu orice preţ, de la şefia Consiliului Judeţean pe Vasile Iliuţă a devenit, realmente, obsedantă pentru senatorul Răducu Filipescu, cel care a condus şi organizaţia judeţeană PNL Călăraşi până în primăvara anului trecut şi care în continuare mai are un cuvânt greu, în partid.

Încă de la preluarea mandatului de preşedinte, a încercat cam tot ce era “omeneşte” posibil să-l trimită pe succesorul său acasă. Nu l-a vrut nicio clipă dar a avut mare nevoie de el în campania de la locale. Ştie prea bine că fără contribuţia sa, PNL n-ar fi câştigat 17 mandate de consilier, adică peste jumătate, suficiente ca să formeze o conducere exclusiv liberală.

Direct sau indirect de vreo 2 ani încoace, îl tot denigrează în presă. A mers la Bucureşti, la conducerea centrală a partidului ca să-l “pârască” pentru faptul că e mână în mână cu PSD, ba chiar “l-a invitat” în vreo două rânduri la Călăraşi şi pe Ludovic Orban ca să auda cu urechile lui cât de “nocivi” sunt Iliuţă şi gaşca lui pe care “a implementat-o” la vârful Consiliului Judeţean. A sperat că şi dosarul deschis de procurori pentru refuzul de a se legitima în faţa poliţiştilor din cauza unui presupus consum de alcool o să-i fie fatal. Deşi n-a săvârşit o faptă de corupţie, Iliuţă a fost suspendat din funcţia politică, de vicepreşedinte, deţinută în partid. A mai crezut domnul Filipescu că dacă Ludovic Orban era găsit vinovat de instanţă într-un dosar de corupţie, noua conducere interimară a partidului ar fi rezolvat rapid cazul punând ca prim punct pe ordinea de zi a BEx-ului mult dorita excludere a lui Vasile Iliuţă, având în vedere că era catalogat ca fiind cel mai “nociv” personaj pentru PNL. Multe zbateri, multă diversiune însă fără finalitatea dorită pentru că Iliuţă continuă să conducă Consiliul Judeţean. Şi foarte probabil că o va face şi în continuare, cel puţin până în primăvara anului 2020 când se încheie oficial mandatul.

În ciuda eforturilor sale, până acum zadarnice, domnul Filipescu, tot nu pare dispus să se oprească. Numai că de data asta, acţiunile sale s-ar putea întoarce împotriva sa ca un bumerang.  De ce? Pentru că încearcă să pritocească un blat cu PSD, partidul cu care Iliuţă n-avea voie, atunci când era arătat cu degetul la Orban, nici măcar să comunice instituţional în Consiliul Judeţean, propunându-i chiar intrarea la guvernarea judeţeană. Altfel spus, ar fi dispus chiar să cedeze social – democraţilor ambele funcţii de vicepreşedinte în schimbul obţinerii sprijinului din partea social - democraţilor de a-l demite pe Iliuţă prin crearea unei noi majorităţi, mult mai mare, chiar în Consiliu. Iar locul lui Iliuţă să revină, desigur, unui alt liberal care să răspundă prompt şi eficient la toate comenzile venite din partea sa. Legea dă posibilitatea ca un preşedinte de CJ să poată fi demis prin voturile a două treimi din numărul total al aleşilor judeţeni.

Planul său, vehiculat în ultima vreme la bursa zvonurilor, ar fi fost recent prezentat chiar unor apropiaţi de-ai săi din partid, la un pahar de…vorbă. Nu e limpede şi câţi din cei prezenţi au rămas impresionaţi de “diversiunile” sale.

Din păcate pentru “uzurpatori”, o astfel de “iniţiativă” vine în totală contradicţie cu “tezele” lui Ludovic Orban care în martie anul acesta, la încheierea lucrărilor Consiliului Naţional al PNL, îi încuraja pe liberali ca în teritoriu, să-i atace inclusiv cu parul pe cei de la PSD “Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Bătălia cu PSD nu se va câştiga aşa. Se va câştiga cu infanteria, cu fiecare membru, cu oastea, iar oastea trebuie trezită şi ridicată la luptă. (...) Gata cu blaturile cu PSD! V-o spun din capul locului”. Aşa au sunat vorbele lui Orban!

Imaginaţi-vă ce ar spune acum Orban dacă s-ar trezi în faţă cu un astfel de plan. Adică PNL să apeleze la sprijinul PSD ca să-şi dea jos propriul preşedinte de CJ. Păi, cum mai rămâne cu lupta pentru “nimicirea” PSD-ului dacă la Călăraşi, organizaţie de top la nivel naţional a partidului, pesediştii sunt “invitaţi” la guvernare locală doar pentru că unui liberal, e drept nu-I chiar oricine!, nu-i place de mutra altui liberal, e adevărat nici acesta un coate - goale?

Pe de altă parte, nu ştiu în ce măsură social – democraţii ar fi dispuşi să accepte o astfel de propunere total “indecentă” când ar fi trebuit să ştie foarte bine că o “coabitare” cu Filipescu, fie şi din umbră, s-a dovedit în timp total neproductivă. Istoria recentă poate oferi multe exemple în acest sens. Când îi veneau dracii pe PSD, Filipescu n-avea nicio reţinere în a-I face reproşuri vicepreşedintelui Liviu Vîrtejanu că nu se duce la Bucureşti să aducă bani de la Guvern pentru judeţ. Altfel, PSD-ul era foarte bun când avea nevoie de voturi în Consiliu!

Pe de altă parte, în PSD, cred că sunt suficienţi băieţi deştepţi care ştiu prea bine că cele două funcţii de vicepreşedinte sunt egale cu zero. Seamănă cu două mere otrăvite. Să ne reamintim cum l-a lăsat domnul Filipescu pe Bogdan Georgescu, şi dumnealui vicepreşedinte, cu o singură atribuţie, cea de ascuţit creioanele. Asta ca să nu se plictisească de tot. Sau pe domnul Dinulescu prin 2007 – 2008 să devină „expert” în Solitaire. Tot de plictiseală!

Miza înlocuirii lui Vasile Iliuţă nu e doar una personală, de natură să satisfacă vanităţile unui liberal de top, de talia domnului Filipescu. Dincolo de faptul că Iliuţă e mai... de la ţară şi care s-a trezit să umilească liberali provocându-le plecarea din CJ, deşi profesional mulţi dintre ei erau nişte nulităţi, mai există un motiv pentru care merită muncit din greu. În acest mandat, Iliuţă a reuşit să obţină prin PNDL, proiecte în infrastructură, în valoare de 50 – 60 de milioane de euro. O sumă enormă care poate stârni frustrări neobişnuite. Şi atunci, de ce aceste proiecte pentru care s-a depus totuşi o muncă titanică, să prindă contur tocmai în mandatul lui Iliuţă şi nu în cel al succesorului său care se va bucura direct susţinerea lui Filipescu şi indirect a PSD-ului, obişnuit, din nefericire, la Călăraşi să fie a 5-a roată la căruţă din 2004 încoace. Unul cu munca, altul cu roadele!

Pe cine mai vrea să convingă domnul Filipescu şi de ce? Cui i-a rămas dator după 12 ani de domnie la Consiliul Judeţean? Multe zbateri fără noimă?

Hai să fim serioşi! Toate acţiunile şi diversiunile iniţiate până acum au în spate un plan pe care nici dumnealui nu cred că-l mai deţine.

De la succes la ridicol e doar un pas. Iar acest fapt a devenit tot mai vizibil în ultima vreme.

Şi totuşi, cui foloseşte acest scenariu ridicol?

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.